Slovensko podjetje Arch ima dolgoletno navtično tradicijo. V paleti njihovih storitev je prodaja in zastopstvo plovil Salpa, servisiranje, vzdrževanje plovil, priprava na poletno sezono, oddajanje plovil in privezov v marini, ter lastna suha marina za zimovanje plovil.

Pa si poglejmo podrobneje kaj vse vam lahko podjetje nudi.

Prodaja plovil Salpa

Podjetje je uradni zastopnik za plovila Salpa na področju Slovenije in Hrvaške. Italijanska ladjedelnica se lahko pohvali z izjemno kvaliteto in bogato paleto plovil. Najmanjše njihovo plovilo meri 6m, najdaljša jahta pa 16,25m oziroma 50,5 čevlja.

Najem plovil

V floti je 20 različnih vrst plovil. Ker so zastopniki za plovila Salpa, je njihova flota večinoma sestavljena iz plovil zastopane znamke. Seveda gre za motorna plovila. Najmanjši v ponudbi je Salpa Granturismo 20, ki je primeren za dnevne izlete na odmaknjene plaže ali pa za vodne športe. Tisti, ki bi radi prenočili v zalivu, se lahko odločite za najem plovila s kabino. V ponudbi so plovila med 6 in 16m. Izbirate lahko med Viper 203 z dvema ležiščema, nekoliko večjim Glastron 219, Salpo 20.5 ali Salpo Granturismo 24. Tisti, ki bi radi na dopustu križarili lahko izberete nekoliko večja plovila, ki so opremljena s kopalnico, 4 ali več ležišči in vsem kar je potrebno za udoben in sproščujoč dopust. Na voljo so Bavaria 27, Mano Marine 28.50, Sapla 32.5 ali pa večji Salpa 38.5 in Salpa 39.5 HT s trdo streho. Če še ne veste katero plovilo je za vas najbolj primerno, vam bodo z veseljem svetovali in vam pomagali pri izboru… več na tej povezavi.

Priprava plovila za novo navtično sezono

Pred poletno sezono je za brezskrbno navtično sezono plovilo potrebno pripraviti. Če ste se letos odločili, da boste pripravo prepustili strokovnjakom, vam bodo z veseljem vse potrebno opravili pri podjetju Arch. Nudijo vse servisne dejavnosti od dviga plovila iz morja, poliranja, zaščite z antivegetativnim premazom, čiščenje notranjosti in zunanjosti, servisiranje pogonskih motorjev in pogonskih sklopov, elektronske napeljave in elektronskih inštrumentov, popravila gel coata, vgradnjo dodatne opreme, plastificiranje ter konzervacija plovil. Ko bo plovilo pripravljeno, ga bodo zopet spustili v morje in na privezu bo čakalo za vaše nove navtične dogodivščine.… več na tej povezavi.

Suha marina

Vas že danes skrbi kje boste skladiščili plovilo po zaključeni navtični sezoni. Skrb je popolnoma odveč. Pri podjetju Arch imajo lastno suho marino v luki Gaženica pri Zadru. Pokriti in odprti prostori suhe marine so od morja oddaljeni le 150m. Plovil zato ni potrebno voziti po cestah in ni potrebno pridobivanje dodatnih dovoljen za prevoz. Imajo lastno samohodno dvigalo kapacitete 20t s katerim bodo vaše plovilo shranili v hanger, kjer vas bo čakalo do naslednjega leta. Na voljo je 800 m2 pokritih prostorov in 1000 m2 odprtih prostorov za hranjenje plovil. Oba prostora sta pod stalnim videonadzorom ter zavarovana proti vandalizmu, kraji in požaru. Pozabite na skrbi za vaše plovilo, transport v Slovenijo in vzdrževanje izven sezone strokovnjakom… več na tej povezavi.

Privez v morju

V marini Dalmacija v Sukošanu imajo lasten pomol s številnimi privezi. Poleg privezov za lastno floto plovil, imajo na voljo nekaj privezov, ki jih je možno po ugodni ceni najeti za celoletni privez ali pa tudi za krajše obdobje. Marina je odlično izhodišče za plovbo po Nacionalnem parku Kornati, Naravnem parku Telaščica in otokih kot so Dugi otok, Rava, Zverinac, Molat, Ist in drugi. Z motornim plovilom bo blizu tudi ogled Nacionalnega parka Krka, marine Skradin in romantičnega Šibenika… več na tej povezavi.

 

Cenik najema plovil              Cenik najema privezov v marini           Cenik najema suhega priveza