V soboto, 23. septembra se je v akvatoriju med Koprom in Izolo odvila regata Burin Yachting Cluba za Pokal Slovenije. Na regatno polje se je podalo 27 posadk. Start ob 12:00 uri v zelo lahkem zahodniku 3 vozlov, ki med samo regato ni presegel jakosti 6 vozlov.

Jadralke in jadralci so v teh razmerah morali pokazati veliko mero taktike in znanja zato danes ob absolutnih zmagovalcih dodajamo tudi nekatera imena taktikov. Absolutni zmagovalci regate in prvo mesto je pripadlo posadki na regatni jadrnici Scorpio 44 s krmarjem Iztokom Krumpakom (taktik Tomaž Čopi), drugo mesto je pripadlo regatni jadrnici Generali s krmarjem Samom Žvanom (taktik Peter Podunavac), na tretje mesto je prijadrala posadka jadrnice Taia2, ki jo je krmaril Goran Djordjević (taktik Alan Hajdinjak). Posadki Taia2 je ob absolutni uvrstitvi na tretje mesto pripadla tudi zmaga v razredu ORC. Regatni del je v letošnji regati popestril pokrovitelj Batana Navtik in poleg štartne jadrnice predstavil dva nova gumenjaka znamke ZAR Mini. Za kopni del nam bo dolgo v spominu ostala pogostitev ob izdelkih podjetja K – Norma (Kroky Gourmet) ter slastne napolitanke Manner.

Burin Yachting Club – David Hawlina se je ob koncu zahvalil tudi Kavarni Triglav, kjer je ob koncu druženja potekala podelitev pokalov ter vse jadralke in jadralce povabil na OPEN Impression Sailing Week regato, ki bo že enajsto leto zapored potekala od 02. do 05. novembra 2017 v Biogradu. Ker je OPEN regata v Biogradu zelo odmevna in ne samo na jadrnicah Elan pa je kar nekaj prisotnih posadk s te regate že napovedalo sodelovanje.

Tekst in foto: BYC Team