Lisa Blair je prva jadralka, ki je sama obplula to celino  in hkrati prva jadralka, ki ji je uspel podvig pod strogimi pravili WSSR (World Sailing Speed Record Council).

Avstralska jadralka Lisa Blair se je na epsko jadralsko pustolovščino odpravila s 50 čevljev dolgo jadrnico Climate Action Now. Izziv je pričela 22. januarja letošnjega leta ob 3:21:00 uri. Antarktiko je obplula z enim postankom in se v začetno točko vrnila 25. julija ob 10:42:38 uri. Za plovbo je potrebovala 183 dni 7 ur 21 minut in 38 sekund.

Njena plovba ni minila brez zapletov. 4. aprila je zaradi napake na snasti ostala brez jambora. Pred odhodom je bil njen namen, da celino obpluje sama brez pomoči. Zaradi tehničnih težav, je morala to misel opustiti. S pomočjo motorja je odplula v Cape Town in 8 tednov popravljala jadrnico. 11. junija se je podala nazaj na morje in nadaljevala svoj izziv. Da bi njen dosežek priznala organizacija WSSR, se je v čas plovbe štel tudi čas, ki ga je porabila za popravilo.

Njeno plovbo je 30.8.2017 revidirala organizacija WSSR in jo priznala kot dosežek »Prva ženska, ki je sama obplula Antarktiko«.