Lastnika 86 m dolge jahte Kingdom 5KR, Alwaleeda bin Talala so aretirali zaradi suma korupcije.

Jahta, ki sedaj nosi ime Kinghdom 5KR je bila zgrajena leta 1980. Takrat je bila ena največjih jaht na svetu. Nosila je ime Nabila. Videli smo jo lahko  tudi v filmu Jamesa Bonda, Nikoli ne reci nikoli (Never Say Never Again). Takrat je imela filmsko ime »Flying Saucer«. Takratni lastnik je bil arabski trgovec z orožjem Adnan Khasoggi. Leta 1988 jo je prodal Brunejskemu sultanu. Kmalu za tem jo je kupil sedanji predsednik ZDA, Donald Trump in jo preimenoval v Trump Princess. Zanjo je odštel 29 mio USD. Uporabljal jo je v poslovne namene. Ko je v 90-ih letih zapadel v finančne probleme, jo je bil prisiljen prodati. Leta 1991 jo je od njega kupil sedanji lastnik, Alwaleed bin Talal za 20 mio USD. Po nakupu je vanjo vložil veliko denarja. Leta 1993 jo je generalno prenovil v ladjedelnici Amels. Obnovili so jo v slogu Jona Benneberga, ki jo je tudi oblikoval. Vse od prenova je bila jahta redno vzdrževana in je še danes izjemno dobro ohranjena.

Jahta trenutno nosi ime Kingdom 5KR. Ime je dobila po nazivu podjetja Kingdom Holdings v lasti 62 letnega princa. Številka 5 je njegova srečna številka, črki KR pa sta začetnici imen njegovih otrok.

Jahta ima sloves, ki ga ne bi nikoli pričakovali na Arabskem polotoku. Na njej se je odvijalo razvratno življenje, ki se ga je dalo videti na številnih video posnetki objavljenih tudi na socialnih omrežjih.

Te dni so ga aretirali zaradi suma korupcije pri njegovem poslovanju, ki sega vse od investicij v hotelske verige (Four Seasons, George V, Citigroup), nepremičnine, medijske hiše in podjetja kot so Apple, Time Warner, Twitter in druge.