17. - 20. MAJ 2018 MARINA PORTOROŽ

motorne jahte - jadrnice - športni, motorni in napihljivi čolni - moda in šport - navtična oprema - charter - karavaning - testiranje plovil - tekmovanja in regate - strokovna srečanja in seminarji - jadransko plovilo leta - “green mobility”

Internautica se v maju že triindvajseto leto zapored vrača v sončno zavetje Marine Portorož.

Mednarodna razstava navtike, Internautica je z leti nedvomno postala najpomembnejši jadranski navtični sejem in prijazna gostiteljica lokalnih, nacionalnih in mednarodnih razstavljavcev in obiskovalcev. Uvršča se med dogodke, ki si jih na svojem koledarju redno označijo vsi ljubitelji navtike in navtični strokovnjaki. Teh je na Internautici vsako leto veliko, saj sejem ponuja veliko raznolikih dogodkov in zanimivih vsebin.

V letošnjem letu Internautica pričakuje vsaj trideset odstotkov več razstavljavcev in je s tem na dobri poti, da doseže nove rekordne rezultate. Obiskovalci si bodo kot običajno lahko ogledali različne modele novih jaht in športnih čolnov, nove tehnologije in opremo za prvovrsten začetek navtične sezone 2018.

Zgodnje prijave za razstavljavce so že zaključene, kljub temu pa je še vedno na voljo dovolj prostih razstavnih površin.

Internautica ostaja smerokaz v navtični industriji. Od jaht do športnih in napihljivih čolnov, od katamaranov do jadrnic, od elektronike in navtične opreme do mode – obiskovalci lahko pričakujejo vse svoje priljubljene blagovne znamke: Absolute, Azimut, Bavaria, Bayliner, Cranchi, Dreamline, Elan, Ferretti, Fairline, Greenline, Hanse, Marex, Monterey, Pershing, Riva, Sessa, Sea Ray, Solaris, Windy in še mnoge druge. Obiskovalci bodo lahko med bogato ponudbo našli različne navtične izdelke in strokovne nasvete za varno plovbo.

Najavljenih je več premiernih predstavitev jaht. Naše uspešno sodelovanje z razstavljavci, bo obiskovalcem zagotovilo ekskluziven pregled najnovejših dosežkov navtične industrije današnjega časa in predstavilo nekatere zanimive razvojne možnosti prihodnosti.

Za vse ljubitelje kopenskih ekspedicij bo na voljo obsežen pregled ponudbe avtodomov in opreme za kampiranje, šport in pohodništvo.

Poleg odkrivanja najnovejših navtičnih izdelkov ponuja Internautica tudi priložnost za povezovanje in dialog z nekaterimi najbolj uspešnimi ustvarjalci v pomorski industriji. Organizirani bodo strokovni seminarji, testiranja plovil in tekmovanja. Veliko bo priložnosti kjer bodo obiskovalci lahko neposredno spoznavali nove razvojne trende in navtične dosežke.

V letu 2018 ponovno organiziramo SUP državno prvenstvo, tako za začetnike kot za izkušene veslače, ki bi svoje spretnosti radi preskusili skupaj z najboljšimi na Jadranu, zato pridite v najboljši formi in pripravljeni »na akcijo«.

V okviru prizadevanj za podporo trajnostnega razvoja se z Internautico ponovno vrača Zelena avenija, na kateri bodo predstavljeni ekološko prijazni navtični izdelki in aktivnosti. Od električnih vozil in plovil do navtične opreme: obiskovalci bodo imeli priložnost preko strokovnih nasvetov in s pomočjo testiranj preizkusiti, kako preprosto in pomembno je slediti »zelenim« razvojnim smernicam.

Izbor najboljših plovil za prestižno nagrado »Jadransko plovilo leta« je postal že tradicionalen dogodek Internautice. Nagrada bo tudi v letu 2018 podeljena najboljšim plovilom pretekle sezone. Mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz navtičnih strokovnjakov in predstavnikov uglednih navtičnih publikacij kot so Navtika plus (Slovenija), More magazin (Hrvaška), Yachts Croatia (Hrvaška), Nautički magazin (Srbija), Barche (Italija), Nautika magazin (Srbija) in Internautica bodo podali strokovno mnenje o najboljših jadranskih plovilih, ki so prvič zaplula v lanskem letu. Glede na vsakokraten odličen izbor velja podelitev za vrhunski dogodek, ki pritegne pozornost širše množice in strokovne javnosti.

Internautica je zavezana tradiciji navtične odličnosti.

Novosti in podrobnosti letošnjega programa, prijave in informacije za predstavnike medijev so dostopne na spletu.

Obiščite nas na www.internautica.net ali nam pišite na booking@internautica.net.

Organizator Internautice 2018 je podjetje Studio 37 d.o.o. v sodelovanju z Marino Portorož d.d.

Medijski partnerji so revije:

- Navtika plus
- Val navtika
- More magazin
- Yachts Croatia
- Nautički magazin
- Nautika magazin
- Barche Italia in
- eNavtika.