Begunjska ladjedelnica Elan je začela del svojega proizvodnega prodajnega programa tržiti z novo blagovno znamko Impression. Gre za komfortnejšo linijo Elanovih plovil, ki so namenjena predvsem družinskim križarjenjem.

Najnovejši model iz Begunj je Impression 35.

Jadrnica je namenjena družinam, ki si želijo odkriti magičnost jadranja, želijo varno in udobno plovilo, ki ga bodo enostavno upravljali. Nova petintridesetica ima dvignjen salon, v katerega pronica obilo naravne svetlobe in je najbolj prostorno plovilo v svojem razredu.

Impression 35 ima odprto krmo na kateri sta nameščeni dve veliki krmili, kar omogoča enostaven in neoviran dostop s kopalne ploščadi do salona in obratno. Kopalna ploščad je na voljo v dveh velikostih. Večja v celoti zapre krmo med jadranjem. Ker ima jadrnica široko krmo, je na krovu dovolj prostora za udobno namestitev celotne posadke. Na sredini je zložljiva miza, na in ob kateri je dovolj prostora za obedovanje šestih oseb. Praktično so nameščene tudi številne odlagalne površine za kozarce, ki jih med plovbo ne bo potrebno več loviti po krovu. Jadrnica je opremljena z najsodobnejšo opremo in je optimirana za plovbo z manj številčno posadko.

V notranjosti so tri prostorne kabine in svetel salon. Sedežna garnitura je na celotni desni dolžini salona in ima zložljivo kapitanovo mizico, ki ne zaseda dodatnega prostora. Sedežno garnituro lahko enostavno spremenimo v posteljo na kateri lahko udobno prenočita dve osebi, dodatno ležišče pa je na voljo še na desnem delu sedežne garniture. Tako lahko na najmanjši iz serije Impression Yachts prenoči kar devet oseb.

Fotogalerija: Impression 35