V soboto, 19. septembra se je v koprskem akvatoriju pod okriljem dogodka Sladka Istra odvila regata Burin Yachting Cluba za Pokal Slovenije.

Brezvetrje in rahlo oblačno jutro se je po zaključku prijav na regato in sestanku krmarjev spremenilo v lahek maestral z jakostjo 5 – 6 vozlov ter sončnim in lepim vremenom. Na regatno polje pred Koprom se je podalo 20 posadk. Pogostitev s sladicami za vse krmarje in člane njihovih posadk ter uradna podelitev pokalov in nagrad je potekala v Taverni v Kopru. Nekatere jadralke in jadralci so se udeležili koncerta Tulia Furlaniča na Titovem trgu v Kopru.

Absolutni zmagovalci regate in prvo mesto je pripadlo posadki na regatni jadrnici Generali s krmarjem Samom Žvanom (JD Mariborčanka). Drugo mesto je pripadlo regatni jadrnici Pila s krmarjem Marjanom Kočilo (PD Morska Vidra) in tretje uvrščena jadrnica v absolutni razvrstitvi je bila regatna jadrnica Sošolka s krmarjem Matejem Virnikom iz jadralnega kluba Ljubljana. Ne smemo pozabiti na lepo jadranje ekipe JK Ljubljana s krmarjem Damijanom Miljavcem, ki je na potovalni jadrnici Nika prijadrala prvo mesto v absolutni ORC razvrstitvi.

Burin Yachting Club se zahvaljuje vsem jadralkam in jadralcem, organizatorjem dogodka Sladka Istra ter našim pokroviteljem, ki podpirajo dogodke povezane z jadranjem. Vse jadralke in jadralce vabijo na Impression Sailing Week regato, ki bo potekala od 05. do 08. novembra 2015 v Biogradu in za katero je nekaj prisotnih posadk na regati že napovedalo sodelovanje.

Foto: BYC Team