Včeraj se je zaključil že 17. po vrsti salon plovil v Biogradu, Biograd Boat Show 2015.

V četrtek se je v marini Kornati v Biogradu odprl Biograd Boat Show. S svojo tradicijo, dobrim delom in stalnim uvajanjem novosti, je organizatorjem letos uspelo na sejem privabiti več kot 300 razstavljavcev iz Hrvaške in Evrope, med njimi tudi številne slovenske.

Že lansko leto je bil sejem polno zaseden z razstavljavci. Zato so letošnje leto dodali nov pontonski pomol, kjer so zagotovili dodatni prostor za privez plovil. Tako so uspeli razstaviti preko 300 plovil dolžin od 2 pa vse do 20 m. Vsak izmed 15.000 obiskovalcev sejma si  je lahko našel sebi primerno. Za tiste, ki plovilo najemate, so na sejem privabili 40 čarterskih podjetij, ki so predstavili svojo ponudbo za leto 2016 in že oddajale termine s posebnimi ugodnostmi.

Sejem se letos lahko pohvali s številni premiernimi predstavitvami. Prvič si je bilo moč ogledati katamarana Saba 50, Nautitech 40, jadrnicao Beneteau Oceanis 35 in trimaran Dragonfly 28 Sport. Med motornimi plovili so se prvič predstavili finski Axopar 28, Parasailing 28, ameriški Bayliner 842 Cuddy, Merry Fisher 795, Finmaster T8, Galia 635 Cruiser, Bayliner Element XL in Bayliner 642 Cuddy.

Prvič sta se na sejmu v Biogradu predstavili podjetji Baltic Boats, In Admiral Boats. Baltic Boats gradi predvsem manjša plovila v razredu Open in Fishing, medtem ko je rusko podjetje Admiral Boats, predstavilo linijo svojih gumenjakov.

Med slovenskimi razstavljavci ne smemo pozabiti omeniti podjetja Moto-nautika, ki je predstavila svojo bogato paleto gumenjakov Grand. Elan je predstavil svoje najnovejše modele hitrih jadrnic in potovalnih jadrnic, ki jih sedaj trži pod blagovno znamko Impression Yachts.  Burin, ki je predstavil bogato čartersko ponudbo in ponudbo plovil v njihovem prodajnem programu. Podjetji Homeyacht in Yachting 2000 sta skupaj predstavili program luksuzne notranje opreme plovil, ki jo izdelujejo le po naročilu. TTY, ki je zastopnik za nemška plovila Bavaria je predstavilo modela Bavaria 37 in 41. Primaline, ki je lansko leta začelo z zastopanjem blagovne znamke Dragonfly, je na hrvaškem premierno predstavilo model hitrega katamarana Dragonfly 28 Sport.

V okviru sejma je tudi letos potekala tako imenovana »borza navtike«, v sklopu katere so potekale številne izobraževalne delavnice, predstavitve navtičnih novosti in demonstracije delovanja sklopov na plovilih.

Tudi letos je Biograd Boat Show pokazal, da je to največja navtična prireditev v regiji, ki je iz leta v leto kvalitetnejša in vredna obiska. Organizatorji za naslednje leto obljubljajo, da bo sejem še večji, zanimivejši in zabavnejši.

Fotogalerija:  Biograd Boat Show 2015