Glastron je ameriška ladjedelnica, ki izdeluje športne čolne za zabavo že od davnega leta 1956. Vse do danes so zadržali vodilni položaj med izdelovalci hitrih čolnov in niso podlegli skušnjavi gradnje vse večjih in večjih plovil. Osredotočili so se na izdelavo majhnih, hitrih čolnov, namenjenih zabavi in športnim aktivnostim ter se predali izpopolnjevanju na tem področju.

Konec lanskega leta so predstavili nov model GT 240, ki je eleganten bowrider z odprtim premcem in celo z majhno kabino, v katero lahko po potrebi namestimo WC. Gliser je namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa na vodi in številnim vodnim športom. Ima prostorno kopalno ploščad za enostaven dostop do vode, ter pripravo na vodne športe. V dolžino meri 7,32m in lahko sprejme do 11 oseb. Prostora za vse potnike kakor njihovo prtljago je dovolj. Povsod so odlagalne površine in predali.

Gliser ima patentirano Stable Vee Hull obliko dna, ki zagotavlja zmanjšan upor, visoke hitrosti plovbe in majhno porabo goriva. Opremimo ga lahko z izvenkrmnim motorjem moči do 300 KM. Za hitro plovbo in ekonomično porabo pa bo dovolj že 200 KM. Gliser ima z dvignjeno nogo motorja ugrez le 32 cm, s spuščeno pa 81. Če se bomo odpravili na kopanje v romantičen zaliv, bomo lahko svoje mesto našli v najplitvejšem delu.

Fotogalerija: Glastron GT 240

Zastopnik za plovila Glastoron je podjetje As Boats d.o.o. Dodatne informacije in cene lahko dobite na www.as-boats.si ali na (02) 608 41 41, info@as-boats.si.