GOLDEN LINE linija je oblikovana na zasnovi RIB sistema. Serija velja kot zelo prestižna linija Grandovih pomožnih čolnov (tender), ki nudijo veliko udobja in elegance. Vsak model se ponaša z edinstveno zaščito pred pršcem, ki zagotavlja suho plovbo tudi kadar je morje razburkano ali pa plujemo proti vetru. Najbolj sta priljubljeni velikosti 330 cm in 360 cm, ki imata stopničke na koncih tubosov, kar omogoča lažji vstop in izstop iz čolna ter pripomore k  atraktivnemu videzu plovila. Za udobnost so poskrbeli z izjemno mehkimi sedeži, in ograjami na boku in krmnem delu plovila. Gumenjaki Grand in predvsem linija Golden line se ponašajo z izjemno majhno težo. Zato so zelo zaželeni kot pomožni čolni na večjih jahtah, seveda pa so primerni tudi za dnevne izlete na skrito plažo. Teža modela G340EF znaša zgolj  130kg. Če mu dodamo še motor z močjo 20 KM bo skupna teža znašala le 200kg. Teža nekoliko daljšega modela G380EF znaša 170kg. Motor z močjo 40 KM bo več kot dovolj za hitro plovbo, skupna teža pa bo še vedno znašala le okrog 265 kg.

Gumenjaki Grand imajo še številne druge lastnosti, ki bodo plovbo naredile udobno in zabavno. Obema modeloma se lahko doda dodaten sedež, ki omogoča plovbo večji posadki. Vse napeljave na plovilu so skrite in ne ovirajo gibanja. Enako je tudi z rezervoarjem, ki je skrit v dno plovila. Komandna konzola je lahko izdelana glede na potrebe lastnika, da je čoln možno spraviti v garažo plovila oziroma pod hidravlično pasarelo na krmi. Bitve za dvigovanje so nameščene serijsko.

Vsi čolni Golden line so lahko izdelani iz materiala MIRASOL ali HYPALON.

Za koga je primeren gumenjak Golden Line?

– Za vse, ki želijo plovilo od 3,30 do 3,60m skupne dolžine.
– Plovilo, ki je  primeren kot pomožno plovilo k večjim barkam, saj se ponaša z izredno nizko težo ali pa kot plovilo za izlete na skrito plažo.
– Tiste, ki si želijo tudi na daljšo plovbo saj manjši model doseže hitrost plovbe do48km/h (G340), večji pa vse do 65km/h (G380).
– Za vse tiste, ki potrebujejo odlagalne prostore, ki se lahko zaprejo.
– Za tiste, ki si želijo varne in suhe plovbe.
– Primeren za rekreacijo in športne aktivnosti (lahko smučate na vodi, wakeboardate, vlečete s tubo,...)
– Je velikokrat zamenjava za rekreacijski vodni skuter na velikih barkah, saj omogoča neomejene zabave, kot prednost pa je ta, da nudi suho plovbo več potnikom.

Oba modela sta na zalogi in si jih lahko ogledate pri prodajalcu Motonautika, več pa si lahko preberete tudi na: Grand Golden Line

Fotogalerija: Grand G340