"TOPCAT K1 WORLD CHAMPIONSHIP & K2/K3 International Championship Biograd / Croatia 2016"

V Biogradu na Moru se bo od 27.08.-02.09.2016 odvijalo svetovno prvenstvo katamaranov v razredu TOPCAT K1 World Championship & K2/K3 International Championship.

Na sedemdnevno jadranje v pašmanskem kanalu prihajajo eminentni jadralci iz devetih držav in dveh kontinentov. Do sedaj je prijavljeno 70 ekip in 122 tekmovalcev in več sto gostov ter gledalcev iz vsega sveta od Austrije, Nemčije, Italije, Ukrajine pa vse do Maldivov. Prvenstvo se bo odvijalo pod okriljem Katamaran ITCA (International TOPCAT Class Assotiation) in organicaciji YC Biograd s podporo Zadarske občine in mesta Biograda na Moru, Ilirije d.d. ter vseh yacht charter in servisnih podjetij, ki delujejo na področju Biograda na Moru. Večji del udeležencev bo v Biogradu cela dva tedna, kjer bodo poleg jadranja lahko zaužili bogato turistično ponudbo mesta Biograda. Udeleženci bodo nameščeni v kampu „Soline“ in imajo možnost trenirati ves teden pred tekmovanjem, kar bo tudi paša za oči gledalcem na obali.

Poleg pet dnevnega tekmovanja, bodo lahko vsi udeleženci in gledalci uživali v bogatem ob regatnem zabavnem programu, ki vključuje poleg svečanih ceremonij še kulinarične specialitete lokalnih gostincev, bogati glasbeni program in številne druge zabavne aktivnosti za udeležence in obiskovalce.

O organizatorju:

Yacht Club Biograd deluje kot neprofitno združenje meščanov že od leta 1984 in se ukvarja s promocijo jadranja kot športom in načina druženja. S svojim delovanjem neprekinjeno deluje že od leta 1984 na promociji Biograda kot navtičnega centra Jadrana in na podaljšanju turistične sezone. Yacht Club Biograd organizira več kot 50 regat letno, ki privlačijo veliko pozornost in beležijo veliko obiskanost, tako domačih kot tujih gostov.

Ravno zaradi tega je Yacht Club Biograd eden največjih, če ne največji organizator turističnih manifestacij izven glavne turistične sezone.

Vabljeni!

YC Biograd

Več informacij na: ycb@ycbiograd.com