Ladjedelnica Wally je svoj sloves zgradila na ekstravagantnih plovilih modernega designa in izjemnih plovnih lastnostih. Vsi se sigurno spomnimo 40 metrske motorne jahte Wally Power 118, ki jo poganjajo tri plinske turbine in doseže najvišjo hitrost plovbe kar 60 vozlov. Eno izmed teh plovil letos pluje v okolici Splita, Hvara Visa in Mljeta, kjer smo jo srečali tudi mi.

Tokrat so predstavili novost v seriji Wallyace, izpodrivnih motornih luksuznih jaht. V tej seriji so izdelali že tri plovila dolžine 26m, tokrat pa so se lotili večjega projekta Wallyace 42, ki je 42 metrov dolga jahta.

Filozofija serije Wallyace je zabrisati mejo med notranjostjo in zunanjostjo plovila ker jim je uspelo tudi na novem modelu. Značilno da ima ogromne odprte prostore, ki nudijo izjemno udobje za bivanje na svežem zraku. Salon ima v celoti steklene stene, kar zagotavlja razgled v vse smeri ter ogromno naravne svetlobe v notranjosti plovila. Celotna serija je opremljena s sistemom za stabilizacijo plovila ter dovolj velikimi rezervoarji za gorivo, da lahko lastnik pluje po Mediteranu, ali pa prečka Atlantik in zapluje na Karibsko otočje.

Nova jahta bo imela pet krovov in bo po prostornosti primerljiva z 55 metrskimi konkurenti. Na krovu bo dovolj prostora za luksuzno bivanje dvanajstih oseb in posadko. Lastnik plovila bo imel svoj lasten krov katerega površina bo znašala 140 m2. Da bo jahta res luksuzno opremljena, priča tudi dejstvo, da bo samo spa center meril 73m2 in se bo odpiral na prostorno odprto teraso na krmni platformi. Glavni krov bo meril 150 m2 in bo delno zaprt delno odprt. Garaža v velikosti 38 m2 bo dovolj velika za pomožno plovilo dolžine do 7m, jat-ski ali dva, smuči in ostale igrače.

Plovilo bo imelo izjemno majhno porabo goriva, stabilizacijo na sidru in moderne tehnologije za zmanjševanje škodljivih emisij.

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse: 41,90 m
Širina: 9,50 m
Ugrez: 2,70 m
Teža: 380 tonnes
Rezervar za gorivo: 60.000 l
Rezervoar za vodo:  10.000 l
Motor: 2 x Caterpillar C32 Acert 746 bkW@1.800 rpm
Maksimalna hitrost: 14 knots
Doseg: 5.000 nmi pri hitrosti 10 vozlov
Št. oseb: 12 gostov + 10 posadka
Oblikovanje: Wally / Luca Bassani
Material: jeklo + aluminij
Certififikat: Malta Cross