Ekipa Siberia pod vodstvom skipperja Primoža Albrehta, hito napreduje proti cilju. Lady nor je sicer zgubila nekaj mest, a se kljub zlomljenemu krmilu odlično bori.

Jadrnica Siberia, ki jo krmari Primož Albreht, je zaplula v zadnjo tretjino svoje poti preko Atlantika. V jutranjih urah ja merilec razdalje do cilja pokazal le še trimestno številko. Do cilja jih loči le še 990 nmi. Plujejo izjemno konstantno. So 33 v skupni razvrstitvi in 10 v razredu Potovalne jadrnice A.

Nekoliko slabše napreduje ekipa Just Perfect. Ker jim je odpadlo krmilo, morajo z improviziranim pluti manj agresivno. Bolj pomembno je varno doseči cilj, kot pa postaviti nov rekord, kar je bil prvotni cilj. Trenutno plujejo na skupnem 84 mestu v skupini Potovalne jadrnice B pa še vedno držijo dobro 10. mesto.

Včeraj v večerih urah smo prejeli sporočilo z jadrnice:

»Sreda, 30.11.2016, ura je 20.50. Počasi, počasi se bližamo pasatnim vetrom, cel dan smo jadrali proti zahodniku v nos, ki nas je nagradil z jakostjo med 8 in 15 vozli, kar nam je omogočilo, da smo lahko pluli “laško” orco, s hitrostjo do 7 vozlov in se trudili pluti kar se da nežno, da ne bi obremenjevali našega malikovanega krmila, ki še vedno odločno drži. Do cilja imamo še 1340 NM oz. pribl. 10 dni, če ne bo sprememb.

Branko je danes zopet presegel samega sebe. Ričet s Stančevo kranjsko klobaso sredi Atlantika je res nekaj posebnega. S kruhom pomazano!

Josipu smo previli rano, ki se mu zelo lepo celi, če bo šlo tako naprej, bo v cilju nared za akcijo.

Prejeli smo trenutne rezultate. Še vedno smo na super 11. mestu v skupini??? Ne moremo verjeti, kakšno smolo smo imeli, res. Zavedamo se, da nas bodo do cilja vsi prehiteli, a je vseeno lep občutek, da po vseh teh naših težavah, še nismo zadnji.

Smo pa odločni, da bomo na cilju, za šankom, vse nadoknadili.«

Foto: Zmagovalna ekipa Rambler 88 v cilju v Santa Luciji. Avtor: Tim Wright