V soboto v popoldanskem času je član posadke jadrnice padel v morju, kljub takojšnjemu angažiranju reševalnih ekip, ga še vedno niso našli.

V soboto ob 16.45 uri so na pomoč poklicali z najete jadrnice »Anja«. Z okvarjenim motorjem so se nahajali približno 7,5 nmi severozahodno od otoka Vis. En izmed članov posadke, hrvaški državljan, je padel v morje. Posadka na krovu je razvila jadra in pričela z iskanjem. V akcijo se je nemudoma vključilo plovilo luške kapitanije Vis, helikopter Obalne straže in letalo. O nezgodi so obvestili tudi vsa plovila v bližini. Na plovilu naj bi odpovedal motor. Pogrešani jadralec ga je poizkušal popraviti a ga je v trenutku nepazljivosti, ko je bil na krovu, udaril bum in ga vrgel v morje. Njegova sopotnica je proti njemu nemudoma vrgla reševalni obroč. Ker je v času nesreče vladalo slabo vreme, mu ni uspelo priplavati do obroča oziroma jadrnice. Le to je veter nemočno nosil po odprtem morju. Jadralec naj bi v vodo padel že okrog 14.30 ure. Jadralka je uspela pomoč poklicati šele dve uri kasneje, ker njen mobilni telefon ni imel signala.

Helikopter Obalne straže jo poizkušal evakuirati s plovila a jim žal ni uspelo. Do nje je ob 20.25 priplulo plovilo Luške kapitanije Split. Jadrnico so privezali in odpluli proti Maslinici. Ob 22.00 uri so se privezali v luki. Jadralka je bila k sreči nepoškodovana.

Zaradi slabega vremena in zmanjšane vidljivosti, so reševalno akcijo prekinili. Reševanje sta nadaljevali le še privatna jadrnica Astella in ribiška ladja Marc. Ob 2.30 so na lokacijo napotili plovilo Obalne straže. Pridružilo se jim je še več plovil luških uprav, ob 6.25 uri pa sta ponovno vzletela letalo in helikopter.

Kljub temu, da so v iskalno akcijo vključili vsa razpoložljiva sredstva, preiskali področje otokov Biševo, Svetac, Sušac, večkrat otok Vis in širše področje splitskega akvatorija, pogrešanega jadralca žal niso našli. Večdnevno iskalno akcijo so prekinili.