Včeraj zvečer je ciljno črto pred Les Sables d'Olonne prečkal tretji tekmovalec, Francoz Jeremie Beyou.

V cilj je priplul ob 19:40 uri. Za zmagovalcem Armel-om Le Cleac'h-om je zaostal štiri dni, tri ure, dve minuti in 54 sekund in osvojil tretje mesto.

40 letni Francoz je na regati nastopil že tretjič. V letih 2008-09 in 2012-13 je moral odstopiti že v prvih tednih po štartu zaradi tehničnih težav. V tretje mu je uspelo pripluti okoli sveta v 78 dneh 6 urah 38 minutah in 40 sekundah. Tudi tokrat se je boril s tehničnimi problemi na plovilu a očitno so mu izkušnje ter odločenost pomagale, da je uspešno priplul do cilja.

Anglež Alex Thomson je po njegovem prihodu v cilj priznal, da je na regati pogosto trepetal, da se mu bo Jeremie približal ali pa ga celo prehitel. Zavedal se je, da ima Francoz veliko izkušenj z oceanskimi regatami. Med drugim je zmagovalec regate La Solitaire du Figaro, Francoske serije oceanskih regat z enočlansko posadko.

Jeremie Beyou je letos tekmoval z jadrnico iz leta 2010, ki je bila za letošnjo regato opremljena s hidro krili. Prva tri mesta so tako zasedli tekmovalci, ki so imeli jadrnice opremljene z letošnjo noviteto. S hidro krili plujeta še Jean-Pierre Dick na četrtem inPieter Heerema na 17. mestu. Med sedmini jadrnicami opremljenimi s hidro krili sta bila še Sebastien Josse in Morgan Lagraviere, ki pa sta žal morala odstopiti.

V naslednjih 24 urah bodo v cilj pripluli še trije tekmovalci. Kot smo že omenili, trenutno na četrtem mestu pluje Jean-Pierre Dick. Do cilja ga loči še 260 nmi in pluje s hitrostjo 14 vozlov. Z zaostankom 60 nmi pluje Yann Elies, dodatnih 40 nmi pa zaostaja Jean Le Cam.