V nedeljo popoldne je zagorelo na gliserju pri otoku Maun. Madžarska posadka je takoj po izbruhu ognja, poklicala na pomoč. Z gorečega gliserja so se prekrcali na pomožno plovilo, kjer so čakali na reševalno plovilo Luške kapitanije Zadar. V bližino je kmalu priplulo privatno plovilo, ki je brodolomce prevzelo na svoj krov in jih še pred prehodom reševalcev odpeljalo v kraj Šimuni na otoku Pag. Na kraj nesreče je odplulo gasilsko plovilo. Le ti so morali gasilsko akcijo prekiniti predčasno, ker je področje zajelo izjemno slabo vreme. Ob 14.00 je plovilo zgorelo, ostanki pa so nasedli na obalo otoka Maun pri zalivu Kolanski porat. Lastnik plovila mora pogorele ostanke gliserja odstraniti z obale takoj ko bodo to omogočali vremenski pogoji.

V večernih urah, ko so po Jadranu divjale številne nevihte, ja na francoski jadrnici, dolgi 13m, odpovedal motor. Na krovu je bila šestčlanska posadka z dvema otokoma. Močni sunki burje so jih nekontrolirano nosili od obale mesta Makarska. Zaradi izjemno slabih pogojev so v akcijo vključili ribiško ladjo. Lastnik ladje N.P., hrvaški državljan, je izplul na lokacijo, ter uspešno privezal jadrnico na svoje plovilo. Po treh urah borbe z močnimi vetrovi in visokimi valovi, je ob 00.45 uri uspel jadrnico in nepoškodovano posadko privleči v luko.

 

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

Fotografija je simbolična!