Danes je bilo v grškem Thessalonikiju na prizorišču svetovnega prvenstva olimpijskega dvoseda 470 na sporedu še sklepno dejanje, regata za medalje za deset najboljše uvrščenih posadk iz finalnih plovov. Naši Tina Mrak in Veronika Macarol (JK PIrat) sta v regato za medalje zapluli s tretjega mesta in ga uspeli tudi ubraniti, tako da se domov vračata s svojo prvo kolajno s svetovnih prvenstev!  

Tako kot celo prvenstvo, je bila tudi zadnja regata napeta. Prvi start so ponavljali, za drugega pa dvignili črno zastavo, na osnovi katere bi morebiten prestop startne črte pred startnim signalom pomenil avtomatično izključitev. Za naši jadralki je bilo danes ključno, da odjadrata boljše od nizozemske posadke Afrodite Zegers - Anneloes Van Veen, ki je za njima zaostajala zgolj za pet točk in je bila edina, ki bi lahko ogrozila njun bron. Mrakova in Macarolova sta regato za medalje končali na 8. mestu, Nizozemki pa na zadnjem, desetem. 

Tina Mrak: “Odločili sva se, da jadrava blizu Nizozemk, saj sta bili edini, ki bi nama lahko vzeli medaljo, ostale posadke so bile preveč zadaj. Lepo sva ju pokrivali celo regato in bron je najin!”

Tina Mrak in Veronika Macarol: Bronasta medalja na svetovnem prvenstvu je naša! Danes sva šli odločno v regato za medalje. Najin plan je bil, da obdrživa 3. mesto, zato sva se odločili, da bova skozi celotno regato držali nizozemsko posadko, ki bi naju lahko prehitela. Startali sva pod njo, vendar start ni bil idealen, pustili sva ji preveč prostora. Na polovici stranice v veter nama je nekoliko zbežala, ampak sva na desnem ‘laylinu’ malo pred bojo dobro 'spumpali' in se ji čisto približali. Obračali sva takoj za njo in jo pokrivali celotno stranico z vetrom. Tu se je nato naš dvoboj zares začel. Tudi celotno drugo orco sva jo držali in tako regato za medalje končali pred njo na 8. mestu in osvojili bronasto kolajno.

Iz srca se zahvaljujeva najinim podpornikom in sponzorjem, ki nama omogočajo, da lahko izpeljeva najino zgodbo. Hvala tudi vsem prijateljem in najinima družinama ter fizioterapevtki Mirjam Ivančič, ki nama je veliko pomagala za boljše počutje na tem svetovnem prvenstvu. Nenazadnje se pa morava zahvaliti najinemu trenerju Tomažu Čopiju, ki verjame v najino zgodbo, ki nama pomaga in predaja vse svoje znanje. Še veliko se lahko naučiva in upava, da bosta najino delo in trud šla od sedaj naprej le navzgor. Hvala vsem!”

Svetovni prvakinji sta postali Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (danes 7.), Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre pa domov odhajata s srebrom (danes 2.).