Svoja vrata je odprla nova marina v italijanskem Salernu.

Nova marina z imenom d'Arechi je na zahodni italijanski obali, v južnem delu kraja Salerno. Marina je odlično izhodišče za plovbo ob Amalfijski obali, do otoka Kapri in bližnjega Neaplja. Primerna bo tudi za postanek za vse morjeplovce, ki bodo pluli ob zahodni italijanski obali proti Siciliji in proti Malti. Vsa dela v marini še niso zaključena. Zgradili bodo še kapitanski klub, prostore za posadke superjaht in pristajalno ploščad za helikopterje. Marina bo tako postala prijazna tudi za lastnike superjaht.

Za vse lastnike plovil imajo na voljo različne pakete najema priveza. Lahko se odločite za trajni najem za 70 let in z njim prosto razpolagate, kot z nepremičnino, za 30 let ali le za eno letno obdobje. Z dolgotrajnejšimi  obdobji najema si zagotovite fiksno ceno.

Marina d'Arechi je nekoliko drugačna od marin, ki smo jih navajeni. Je ločena od kopna in je pravzaprav otok. S kopnim jo povezuje le dostopna pot. Lastniki trdijo, da bo zaradi tega varnost v marini lahko še na višjem nivoju.

Marina nudi 1.000 privezov za plovila med 10 in 100m in je s tem ena največjih marin na Mediteranu. Nudi vse storitve moderne marine. Od servisnih dejavnosti, do zabave, sproščanja in organizacije dogodkov. V marini je tudi bencinska črpalka s 14 črpalnimi postajami kapacitete med 40-400 l/min.