Peter Burling in njegova ekipa Emirates Team New Zealand je zmagovalka 35. Pokala Amerike. Zadnjo zmago v najstarejši regati na svetu so si jadralci z Nove Zelandije priborili leta 2000.

Ekipa si je zmago zagotovila v deveti dirki. Ameriško ekipo Oracle Team USA so premagali kar osemkrat in postavili končni rezultat 7:1.

V zadnji, deveti dirki, sta obe ekipi začeli z odličnim štartom. Z vso močjo so se pognali proti prvi oznaki. Američani so bili malenkost hitrejši, a žal na plovbi proti drugi oznaki prednost izgubili. Krmar Burling je ohranjal mirno kri in odlično krmaril tudi v nadaljevanju. Američani se seveda niso predali. Spithill in njegova ekipa so želeli iz katamarana iztisniti vse, ujeti in prehiteti novozelandsko ekipo. Žal jim ni uspelo. Na tretji oznako so zaostajali že 26 sekund. Zaostanek se je večal tudi v nadaljevanju. Pri četrti oznaki je znašal že 34 sekund. Burling je v nadaljevanju napravil nekaj drobnih napak, kar je Spithillu in ekipi zopet vlilo nekaj upanja. Malenkost so se jim približali, nato pa so Novozelandci zopet pospešili ter prečkali ciljno črto kar 55 sekund pred ekipo Oracle.

Peter Burling, krmar ekipe Emirates Team New Zealand je v cilju dejal: »Smo presrečni. Sem smo prišli, da zmagamo. Občutek, zmagati osem dirk, na teh prekrasnih Bermudskih otokih, pred tako veliko publiko, je enostavno nepopisen. Vesel sem, da lahko vse to delim z našimi oboževalci. Odrasel sem ob gledanju tega tekmovanja. Da sem postal član ekipe Kiwijev in uspel Pokal  Amerike prinesti domov, je uresničitev mojih sanj.«