Toni Vodišek, lanskoletni evropski in svetovni mladinski prvak v razredu formula kite v kategoriji do 18 let, se je pomeril v evropski konkurenci v kajtanju do 18 let pomeril v kategoriji slalom, ki je postala kategorija mladinskih olimpijskih iger prihodnje leto v Argentini. To sicer ni kvalifikacijska tekma za MOI, je pa bilo to prvo večje prvenstvo v tej kategoriji za mladega Koprčana, ki se bo podal na pot kvalifikacij v prvi polovici prihodnjega leta. Na prvenstvu se mu je pridružila tudi mlajša sestra Marina Vodišek.

Evropsko prvenstvo v kajtanju TT:R European Continental Championship je potekalo med 11. in 16. julijem na jugu Italije v mestecu Gizzeria na lokaciji Hang Loose Beach.

V konkurenci med 112 mladimi kajtaši iz 21 držav je Toni Vodišek med mladinci osvojil srebrno kolajno. Toni je z rezultatom zadovoljen, kot pravi, pa sta ga napaki OCS prehiter start in ena napačna odločitev glede velikosti kajta stali še višje uvrstitve. Vseeno je zelo zadovoljen, saj je bila to odlična priložnost izkusiti kakšen je nivo konkurence, ki se bo borila za nastop na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu 2018. Tudi Marina je jadrala dobro in je prvi dan prišla do prve polovice, prvenstvo pa je zaključila na 24. mestu.