Danes se je v francoski Bretaniji zaključilo Svetovno prvenstvo v jadranju na deski razreda T293Plus, kjer je Toni Vrščaj po včerajšnji zmagi v zadnji regati in današnjem dobrem jadranju v skupnih rezultatih končal na odličnem 5. mestu. V razredu T293Plus, ki je tudi mladinska olimpijska disciplina, so v kategoriji U19 potekale tudi kvalifikacije za mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu 2018. Zadnji dan je prvenstva nanizal še dve zmagi, kar je zadostovalo, da je svetovno prvenstvo zaključil na zmagovalnem podiju – bronast z enakim številom točk kot drugo uvrščeni. To je doslej njegova najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih. 

Po uspešnih pripravah v jadranju na deski razreda T293Plus na polotoku Pelješac se je Toni Vrščaj (WSC Črnomelj) udeležil svetovnega prvenstva v Franciji, kjer je naskakoval uvrstitev v deseterico. Prvenstvo se je pričnlo 15.7 v Bretaniji v Saint Pierre Quiberonu, zaključilo pa 20.7.  Toni Vrščaj je po včerajšnji zmagi v zadnji regati v niz dodal še eno zmago danes ter  v skupnih rezultatih končal na odličnem 5. mestu.

V razredu T293Plus, ki je tudi mladinska olimpijska disciplina, so v kategoriji U19 potekale tudi kvalifikacije za mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu 2018. Spomnimo se, da se je Toniju na prejšnjih MOI 2014 v Nanjingu na Kitajskem uspelo zavihteti na 10. mesto. Tokrat pa je Toni tekmoval že v članski kategoriji.

Kot kaže se v WSC Črnomelj prebuja tudi dekliški del ekipe, saj se je Toniju na pripravah na Pelješcu pridružila tudi njegova dvanajstletna sestra Marina z jadrom 5.8m2 (U15) in vsakodnevno izpopolnjevala vaje na kopnem in na morju.

Po svetovnem prvenstvu v Franciji sledi kratek odmor, nato pa že priprave za svetovno člansko prvenstvo v jadralnem razredu laser radial na Nizozemskem v mestu Medemblik med 19. in 26. avgustom. Udeležila se ga bosta Maks in Toni Vrščaj, ki bosta še prej opravila priprave na polotoku Pelješac.