V Portorožu se je zaključilo odprto državno prvenstvo v razredih laser standard in laser 4.7. Organizatorjem je v treh tekmovalnih dneh uspelo izpeljati 9 plovov v razredu laser standard in 8 plovov v razredu laser 4.7.

V odsotnosti Žana Luke Zelka, ki tekmuje na svetovnem prvenstvu v Splitu, je nov državni prvak v olimpijskem razredu laser standard postal Matej Valič (JK Jadro Koper), ki je slavil v prav vseh devetih plovih. Drugi je bil Taš Kolman (JK Burja Izola), tretji pa Martin Peternelj (JK Jadro Koper).

V razredu laser 4.7 je v skupni razvrstitvi slavila Hrvatica Sara Muješić (JK Vega Pula). Druga je bila Uršula Balas (JK Val Crikvenica). Tretje mesto in naslov državnega prvaka pa je osvojil Janez Zabukovec (JK Jadro Koper). Državni podprvak je postal Klemen Petrovič (JK Jadro Koper). Tretje mesto pa je osvojila Sandra Lipovec (JK Pirat Portorož). V konkurenci jadralcev do 16 let je zmagal Janez Zabukovec (JK Jadro Koper), drugi je bil Gašper Strahovnik (JK Pirat Portorož), tretji pa Nejc Valenčič (JK Burja Izola).

Vir: JZS.si; Foto: Uroš Kekuš Kleva