Ukrajinska ladjedelnica Brig je predstavila največje plovilo v svoji prodajni paleti Brig Eagle 10.

Brig Eagle 10 je bil prvič predstavljen prejšnji teden na Cannskem festivalu plovil. Je najdaljši gumenjak iz te ladjedelnica, in kot zatrjujejo sami bo postal njihov paradni konj. Desetica je oblikovana tako, da lastniku in posadki nudi povsem nov občutek svobode. Ker je gumenjak dolg skoraj 10m, natančno 9,90m, ponuja na svojem krovu številne možnosti. Uporabljamo ga lahko kot plovilo za družinska dnevna križarjenja ali pa povabimo večje število prijateljev in organiziramo zabavo. Plovilo je robustno in ima izjemne plovne lastnosti. Že zaradi svoje dolge vodne linije, je plovba z njim mirna. Elegantno lahko premaguje tudi višje valove in vedno nas bo pripeljal na izbrano pristanišče ali zaliv. Pripravljen je za namestitev dveh motorjev s skupno močjo vse do 700 KM. Za hitro plovbo zadostujeta že dva s po 200 KM, z najmočnejšo različico pa postane prava športna zverina, ki lahko doseže hitrost plovbe preko 50 vozlov.

Pri test plovila je opravila norveška ekipa testnih krmarjev: »Obožujemo čoln. Je odlična platforma za veliko družino, večjo skupino prijateljev ali plovilo s katerim bomo impresionirali poslovnega partnerja.«

Gumenjak ima trup oblikovan v obliki globoke črke V in zagotavlja suho in mirno plovbo. Je izjemno stabilno plovilo, je lahko in potrebuje zelo malo vzdrževanja. Zaradi kvalitetne izdelave tubusov in uporabljenih materialov je praktično nepotopljiv. Posadka bo med plovbo uživala na zelo udobnih sedežih. Ko smo na sidru, lahko na krmnem delu namestimo priročno mizo in obedujemo za prostorno sedežno garnituro, ali pa jo pretvorimo v veliko sončno ploščad.

Komandna konzola je centralna. Na levi strani so vrata za dostop do kabine. V njej je prostorna postelja, kjer lahko udobno prenočita dve osebi. Štedilnik z dvema plinskima gorilnikoma, umivalnik in hladilnik so nameščeni za krmarjevim sedežem. Umivalnik, štedilnik in delavna plošča so skriti pod pokrov, ki med kuhanjem ščiti krmarjev sedež pred umazanijo.

Na krmi je skromno odmerjen prostor za dostop do vode. Kljub temu, da je plovilo široko 3,4m, prostora ni veliko. Ker je krma prirejena za namestitev dveh motorjev, sta prehoda na levi in desni ozka a vseeno dovolj široka. Nameščena je tudi zložljiva lestev.

Plovilo je izdelano izredno robustno. Pozornost so posvetili prav vsem podrobnostim, ki si zdelane izjemno natančno.

Tehnične podrobnosti:

  • Dolžina: 9.90 m
  • Širina: 3.40 m
  • Premer tubusov: 60 cm
  • Število Komor: 7
  • Število oseb: 10
  • Teža praznega plovila: 2200 kg
  • Minimalna moč motorjev: 400 KM
  • Priporočena moč motorjev: 600 KM
  • Največja dovoljena moč motorjev: 700 KM
  • Rezervoar za goriva: 580 l
  • Rezervoar sladke vode: 45 l

Za ceno plovila povprašajte pri  uradnem  zastopniku in prodajalcu plovil Brig v Sloveniji: As-Boats d.o.o., (02) 608 41 41, info@as-boats.si, http://www.as-boats.si/