Tina Mrak, Veronika Macarol

Tina Mrak in Veronika Macarol sta evropsko prvenstvo v olimpijskem razredu 470 začeli z zmago v prvem plovu. V drugem in tretjem plovu sta jadrali nekoliko slabše in sta trenutno na 8. mestu.

Potem, ko so jadralci včeraj zaman čakali na veter, so vremenski pogoji danes omogočili izpeljavo treh plovov. Slovenski predstavnici Tina Mrak in Veronika Macarol sta prvenstvo začeli na najboljši možen način – z zmago v prvem plovu. V drugem in tretjem plovu sta jadrali nekoliko slabše in zabeležili petnajsto in štirinajsto mesto. Skupaj po treh plovih zasedata 8. mesto.

Po današnjem tekmovalnem dnevu sta povedali:

“V prvem dnevu regat sva s prvo regato začeli odlično in zmagali. Predvsem obe krmi sva odvozili zelo dobro. Vetra je bilo od 9 do 10 vozlov. Zadnji dve regati pa sva odvozili nekoliko slabše. Ni nama uspelo ujeti pravega ritma, na bojo sva prihajali v ozadju in se stežka prebijali naprej. V gneči bark nisva jadrali, kakor znava. Skupno sva trenutno na 8. mestu. Jutri so predvidene 3 regate in vetra bo nekoliko več kot danes.”

Vodstvo sta prevzeli Izraelki Gil Cohen in Noa Lasry, ki sta bili danes deseti, drugi in prvi. Drugo in tretje mesto zasedata dve španski posadki in sicer Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina oziroma Barbara Cornudella Ravetllat in Sara Lopez Raventllat.

Vir: JZS.si