Italijanska ladjedelnica Ferretti je splovila svojo najnovejšo jahto Feretti Yachts 780.

Nova jahta v dolžino meri 78 čevljev in 9 palcev (24,01 m), njena največja širina pa znaša 18 čevljev in 11 palcev (5,77 m). Oblikovanje je plod sodelovanja podjetij Product Strategy Committee, Ferretti Group Engineering Department in Studio Zuccon International Project.

Gre za elegantno motorno jahto s dvignjenim komandnim mostom. Ima štiri sobe namenjene gostom in dve sobi za posadko. Vse sobe imajo lastno kopalnico. O razkošni opremi v plovilu verjetno ni potrebno izgubljati besed. Omenimo le ogromen salon v katerem lahko uživate ob gledanju svojih priljubljenih oddaj na 2m velikem ekranu. Nekoliko manjši zasloni so nameščeni v vsaki izmed kabin.

Premec plovila je namenjen uživanju posadke med plovbo in na sidru. Ima razkošno sedežno garnituro in ločeno sončno ploščad. Enako je tudi na dvignjenem komandnem mostu. Prednji del je namenjen krmarju, v osrednjem delu je udobna sedežna garnitura s klubsko mizico, na zadnji krmni del pa lahko namestimo udobne ležalnike. Komandni most je delno prekrit s trdo streho, ki pa jo lahko po potrebi odpremo.

V standardni različici za pogon skrbita dva dieselska MAN V12-1400 motorja, ki jahto potisneta do najvišje hitrosti 28 vozlov. Hitrost križarjenja znaša udobnih 24 vozlov. Močnejša različica ima motorja, ki razvijeta po 1550 KM namesto šibkejših, ki razvijejo po 1400 KM. Jahto poženeta do najvišje hitrosti 31 vozlov, hitrost križarjenja pa znaša 27 vozlov. Za tako veliko in 55 ton težko jahto je to zavidanja vredna hitrost križarjenja. Jahta ima 5000 litrski rezervoar za gorivo, ki bo zadostoval za približno 300 nmi plovbe pri potovalni hitrosti.