Slano pri Dubrovniku bo dobil novo marino, ki se bo imenovala Veljko Barbieri, po ustanovitelju podjetja ACI d.d.

Nova marina v zalivu Slano je prva nova marina, ki jo bo zgradilo podjetje ACI d.d. po 24 letih od izgradnje zadnje njihove marine. Pretekli teden so svečano odprli gradbišče. Predvideno dokončanje marine je do pričetka naslednje sezone. Vrednost investicije znaša 60 mio HRK (8 mio EUR). 40 mio HRK (5,3 mio EUR) bodo znašali stroški izgradnje kopnega dela marine ostalo pa se bo investirano v izgradnjo vodne infrastrukture. Na kopnem bodo zgradili recepcijo marine, gostinski objekt z zaprtimi in odprtimi površinami, pralnico, delavnice, zunanji bazen s spremljevalnimi prostori, ploščad za sončenje, sanitarije ter parkirni prostor za 100 vozil.

V morskem delu bo marina razpolagala z 200 privezi za plovila med 11 in 25 metri. Dodatno bodo v Slanem uredili tudi okolico bodoče marine, bližnjega vodotoka in razširili obalno pot in sprehajališče.

Najprej se bodo pričela dela na kopnem. Kasneje bodo zgradili valobran marine, pontone in sidrne sisteme. Prvi gosti bodo lahko svoje plovilo v novi marini v Slanem privezali še pred Veliko nočjo naslednjega leta.