Včeraj ob 15.25 uri so iz italijanskega centra za reševanje na morju obvestili reški center, da sta v neposredni bližini hrvaških teritorialnih vod trčili ribiška in tovorna ladja.

Pomorska nesreča se je zgodila na poziciji 43°30`N 014°42,7`E, v mednarodnih vodah. Trčila je italijanska ribiška ladja Nika in trgovska ladja Fides, ki pluje pod zastavo Malte. Na ribiški ladji so se v času nesreče nahajali trije člani posadke. Kmalu po trku je ribiška ladja potonila. Vse tri člane posadke so iz morja potegnili člani posadke ladje, ki je v času nesreče plula v bližini. Brodolomce so nato prepeljali v najbližje italijansko pristanišče v mestu San Benedetto del Tronto. V isti kraj je po nesreči odplula tudi trgovska ladja. Kaj je bil vzrok nesreče bo pokazala naknadna preiskava.

Zaradi možnega onesnaženja morja je hrvaška obalna straža danes v jutranjih urah opravila več preletov območja. Klub temu, da se je na ribiški ladji nahajalo preko 4000 l dieselskega goriva do onesnaženja morja zaenkrat ni prišlo. Vsi trije člani posadke ribiške ladje so nesrečo preživeli brez poškodb.