Na salonu plovil  v Monacu je prestižna znamka plovil Riva, napovedala novo serijo v svojem prodajnem programu. Riva Steel Superyacht Range bodo izpodrivna plovila, ki bodo na novo definirala luksuz v navtiki. Plovila bodo v celoti prilagodljiva potrebam kupca.

Zunanjost nove linije plovil lahko z nekaj besedami opišemo kot vitka dinamična eleganca. Pri oblikovanju so sodelovali vrhunski italijanski navtični oblikovalci iz podjetja Officina Italiana Design in oblikovalci podjetja Ferretti Group, katerega del je tudi podjetje Riva.

Mauro Micheli iz oblikovalskega studia Officina Italiana Design je pri predstavitvi prvega plovila iz serije Riva Steel dejal: »Komaj čakam, da bom lahko zaplul z novim plovilom. Riva je verjetno edino podjetje, ki je skozi svojo zgodovino uspela izdelati ikonična plovila, ki jih lahko prepoznamo že ob prvem pogledu nanje. S svojimi stalnimi inovacijami so zgradili svetovno prepoznavno blagovno znamko, ki strmi k popolnosti. Eden takih predstavnikov je model Aquarama.»

Z novo linijo plovil se podjetje Riva podaja v segment morskih velikanov. Plovila, ki bodo zgrajena iz železa in aluminija, bodo v dolžino merila med 40 in 90 metri in v širino 9 m. Imela bodo 4 krove in bodo namenjena do 12 gostom. Glede na velikost plovila in največje število gostov, si lahko predstavljamo, da bodo na voljo velike luksuzne kabine in številni udobni prostori za preživljanje časa na morju. Novost pri Rivi bo novi Beach club. To bo poseben bar na krmi plovila, ki bo namenjen vsem, ki bodo uživali na prostorni krmni ploščadi plovila in bodo imeli hladno osvežitev pri roki. Novost na krmi bo tudi potopljiva garaža za pomožno plovilo, ki bo lahko v dolžino merilo do 6 m.

Plovila bodo opremljena z dvema različnima pogonoma. Kupci bodo lahko izbirali med dvema Cat C32 ali pa dvema Man D2862 LE 466 2100 motorjema. Katera koli izbira bo omogočala plovbo do hitrosti 15 vozlov. Hitrost križarjenja bo 14 vozlov.

Na glavnem krovu bo ogromen dnevni prostor in komandni most. Na spodnjem krovu bodo kabine za posadko plovila z direktno povezavo s komandnim mostom. Tako posadka ne bo ovirala gostov plovila, ko bodo izvajali svoje aktivnosti.

V lanskem letu je podjetje Riva predstavilo tudi svoj največji projekt Riva 122 Mythos. To je bila njihova prva jahta izdelana iz lahkega aluminija. Za podjetje je bila to novost, sedaj pa se že veselijo svojih novih projektov, gradnje super jaht, ki bodo v dolžino merile preko 40 metrov.

Fotogalerija: Riva Steel 50