Ste se kdaj vprašali, kako izgleda, če ostanete ujeti v ladji, ki se potaplja?

V videu si lahko ogledate, kako so potopili vlačilec Ocean Wind, ki bo v bodoče služil kot umeten podvodni greben. Nanj so namestili številne podvodne kamere ter ga potopili na morsko dno.

Organizacija Marine Resources Division je 13.1.2016 potopilo odsluženi vlačilec Ocean Wind, ki bo dobil novo vlogo kot umetni podvodni greben. Vlačilec so potopili približno 10 nmi jugovzhodno od kraja Pensacola v Mehiškem zalivu. Ležal bo na morskem dnu na globini 30 m. V kratkem ga bo naselila morska flora in favna in bo služil kot podvodna atrakcija, ki jo bodo z veseljem obiskovali potapljači. Nakup odsluženega vlačilca je opravilo okrožje Escambia (Florida) s pomočjo privatnih investitorjev. Floridska organizacija za ohranjanje morskega okolja je financirala čiščenje, vleko in potopitev. Nov umetni greben bo pritegnil številne potapljače in ribiče, postal pa bo tudi dom številnim morskim bitjem.

Po podatkih okrožja Floride program umetnih grebenov prinaša številne prihodke. Ocenjujejo jih na 150 mio USD letno in nudi preko 2350 delavnih mest.