Nov gumenjak iz linije Golden Line – G420: Primeren kot visoko opremljen tender ali srednje velik družinski čoln.

Veseli nas, da vam lahko predstavimo nov G420, zadnji čoln v seriji Golden Line. Dizajn sledi dobro znani Grand sodobni filozofiji s svetlo, dinamično podobo in aerodinamičnimi linijami.

Medtem ko zapolnjuje pomembno nišo med srednje velikimi lukzuznimi tenderji s svojo klasično podobo, se prav enako dobro izkaže tudi kot visoko kvalificiran družinski čoln. Ze dokazan HSH dizajn omogoča odlično vodljivost, združeno z dinamično stabilnostjo in impresivno sposobnostjo doseganja visokih hitrosti.

Varnostna držala so standardno nameščena na obeh straneh centralne ergonomske sedežne in krmilne konzole. Nerjaveče ograjice so na voljo kot del opcijske opreme.

Kot pri vseh ostalih modelih Golden Line serije, je G420 opremljen z bogatim seznamom standarne opreme in široko izbiro dodatkov, ki vključujejo 55 litrski vgrajen rezervoar goriva in pričajo o posebnosti tega modela. Čeprav je nekoliko krajši, pa kljub temu sprejme 6 oseb, kot daljši G480. To pa ni edina podobnost med čolnoma – oba imata podobno notranjo širino, zaradi česar je G420 izredno udoben čoln. Ni pa niti presenetljivo, da ima G420 zaradi nekoliko ožjih tubusov zelo podobno dolžino kot G480.

Še ena dragocena prednost je opcijski 55 litrski vgrajen rezervoar goriva, ki vam omogoča načrtovanje daljših izletov s čolnom, saj ima več kot podvojeno kapaciteto v primerjavi s standardnim prenosnim rezervoarjem.

Nadalje je rezervoar goriva, ki je zmontiran na koncu čolna, s svojim ustjem izredno prikladen za točenje goriva – sploh v primerjavi z odstranjevanjem prenosnega rezervoarja iz prednjega prostora za shranjevanje. Kombinacija obeh rezervoarjev pa bo drastično podaljšala načtovane poti in doseg čolna.

Kot pri ostalih že ustaljenih modelih Golden Line serije, lahko tudi pri G420 izbirate med različnimi barvami in barvnimi kobinacijami gela, tubusov in tapiserije. Zadnje čase so predvsem popularni barvni šivi v tapiseriji, ki dajejo čolnu še bolj sofisticiran in eleganten izgled.

S tem se pojavi izredno širok spekter kombinacij, zaradi česar je lahko vaš čoln povsem personaliziran. Čolnova udobje in varnost sta lahko dodatno ojačana z vklučitvijo SeaDeck podlage, kar bo čoln tudi vizualno povzdignilo in preprečevalo morebitne zdrse.

Poglejmo si nekaj sestavnih delov in dizajnerskih prednosti tega novega modela.

Na premcu

Kot že znano, je del standardne opreme že tradicionalna stopnica na premcu, ki je opremljena z dvema bitvama za privezovanje. S tem se olajša vkrcavanje in sestop iz čolna, k čemer pripomore tudi protizdrsna površina stopnice.

Kot pri vseh naših RiB-ih, tudi tukaj lahko najdete vgrajen sedež na premcu s prostornim prostorom za shranjevanje sidra, vrvi in drugih vitalnih pripomočkov.

Z dodajanjem opcijskega seta, se sprednji del lahko razširi v priročno ležalno površino za sončenje in počitek za dve osebi ali otroke.

Srednji del

Tukaj je posebna pozornost namenjena ergonomičnemu dizajnu krmilne konzole, posebej glede sedežev, deske za merilne inštrumente in učinkovite protivetrne zaščite. Krmilna konzola je pravzaprav glavni in centralni del čolna. Čeprav je nekoliko kompaktnejša, je armaturni del praktično razširjen. Pod stilskim ščitom pred vetrom je mogoče vgraditi plotter z diagonalo do 9inčev, radio in sistem zvočnikov, ki bodo izboljšali celotno izkušnjo med vožnjo.

Kot pri vseh vidikih ustvarjanja tega čolna, je tudi ergonomija igrala pomembno vlogo, kar boste opazili tudi pri prostorni plošči za inštrumente, kot so merilnik hitrosti, takometer, merilnik nivoja goriva in temperaturne kazalce.

Krmilna konzola je nekoliko nagnjena nazaj, kar še dodatno poudari silhueto čolna in pušča dovolj prostora za voznikove noge in ostale potnike na čolne. Pred konzolo je vgrajen sedež, ki pod sedalom skriva še eno prostorno shrambo.

Optimalna višina protivetrne zaščite nudi odlično zaščito za voznika, stilska ograja iz nerjavečega jekla pa zagotavlja tudi dodatno stopnjo varnosti.

Držalo za kozarec je priročno nameščen na ravnem delu konzole, tako da je res vedno pri roki. Na obeh straneh konzole se lahko namestijo zvočniki s priporočeno velikostjo 140-160mm.

Levo od volana in povsem na dosegu voznika, pa so 3 marine stikala z varovalkami. Te so del opcijskega elektro paketa, ki vključuje še:

  • Navigacijske in privezovalne luči
  • kalužno črpalko z avtomatskim in ročnim načinom
  • hupo

Število stikal se lahko iz 3 nadgradi v 5.

Stilski in udoben volan vam bo omogočal, da boste čoln nadzirali z užitkom.

Opomba: Slika prikazuje posodibitev dizajna konzole, ki bo na voljo od 2018 naprej.

Zadaj

Kot pri vseh Grand čolnih, je dovolj prostora za shranjevanje tudi pri G420 modelu. Čoln ima dovolj veliko shrambo za pospravljanje opreme in dodatkov, tako da težav s prostorom ne bodo imeli niti zahtevnejši uporabniki. Dvojni sedež je udoben in funkcionalen. Naslonjalo vključuje V vratno funkcijo, ki zagotavlja drugačen izgled (podobno kot pri športnih avtomobilih). Zavita nerjaveča ograjica na levi strani sedeža je priročna pri opazovanju smučarja na vodi, manjša ograja pa se nahaja tudi na voznikovi strani.

Prostoren prostor za shranjevanje zadaj s pletenico ponuja še več prostora za dodatke, varnostno opremo in vse ostale pomembne elemente, ki se vedno nekako znajdejo na čolnu.

Na voljo vam je tudi komplet za vleko smučarja, da se boste lahko zabavali ob smučanju ali wakeboardanju.

Primeren izvenkrmni motor lepo zaokroži izgled tega novega modela. G420 je prav vtako opremljen s parom fiberglass stopnic na koncih tubusov, ki dopolnjujejo in poudarjajo inovativni dizajn čolna.

Povzetek

Če povzamemo vse zgoraj napisano, lahko z zagotovostjo zaključimo, da je Golden Line G420 resnično zanimiv čoln – moderen, prostoren, funkcionalen, s prepoznavno svetlo podobo.

Čeprav je osnovna naloga tenderjev, da služijo kot pomožni čolni večjim jahtam, pa se G420 morda celo bolje poistoveti z družinskimi čolni srednje velikosti.

Z zmogljivim motorjem do maksimalno 60KM, bo vožnja v primernih pogojih spektakularna, vi pa boste uživali v vsakem aspektu hitrosti v tem varnem, plovnem in obvladljivem gumenjaku.

 

Za več informacij obiščite spletno stran www.moto-nautika.com, ali se oglasite v prodajnem salonu na Ptujski cesti 63, 2204 Miklavž na Dravskem polju.