Ustanovitelja Facebooka, Mark Zuckerberg, je kupil luksuzno jahto »Ulysses« za 150 mio dolarjev. Lepotica ga je prepričala na lanskoletnem salonu plovil v Monacu.

Mark Zuckerberg si je kupil 107 m dolgo jahto Ulysses. Cena jahte je znašala 195 mio USD a si je uspešno izpogajal znaten popust v višini 45 mio USD in tako za jahto odštel zgolj 150 mio USD.

Jahto Ulysses je leta 2013 v ladjedelnici Kleven naročil najbogatejši Novo Zelandec, Graeme Heart. Dobro leto kasneje, novembra 2014, je ugotovil, da 107 metrski jahti manjka nekaj metrov in v isti ladjedelnici naročil 116 m dolgo jahto. Tako se je Ulyesses lansko leto znašla na trgu rabljenih mega jaht z izklicno ceno 195 mio EUR.

Na jahti, ki je prilagojena tudi raziskovanjem, je prostora za 30 gostov, ki so nameščeni v 15 kabinah. Zanje skrbi 40 članska posadka. Poganjajo jo Ceterpillarjevi motorji, ki jo poženejo do najvišje hitrosti 16,8 vozla. Udobna potovalna hitrost znaša 15 vozlov. Na jahti je 21 m dolgo pomožno plovilo, ki ga v vodo spustijo s posebnimi dvigali. Za tiste, ki radi plavajo med plovbo, je na krovu bazen dolg 11 in širok 5 m, velik jacuzzi, savna, telovadnica in masažni salon. V garaži so številne igrače od motorjev, vodnih skuterjev, surfov, SUP in še bi lahko naštevali. Ne manjka niti helikopter in pristajalna ploščad.

Komentarji