Pri eNavtiki se trudimo, da bo uporaba naše spletne strani  kar najlažja in boste do potrebnih informacij prišli najhitreje. Spletno stran zato stalno posodabljamo tako vsebinsko kot tudi funkcionalno.

Prilagodljiv prikaz na vseh napravah

V lanskem letu smo posodobili spletno stran, ki omogoča lažjo uporabo na prenosnih napravah. Prikaz vsebine se avtomatsko prilagaja vaši napravi in omogoča enostavno prebiranje.

Kategorije novic

Novice smo razdelili na kategorije: testi plovil, novosti, potopisi, regate, nasveti za varno plovbo in reportaže. Pod vsakim člankom se prikazujeta gumba »Prejšnja novica« in »Naslednja novica«, ki omogočata, da s klikom dostopate do naslednje/prejšnje novice v posamezni kategoriji. Na dnu strani, pod vsakim člankom, so izpisane tri kolone v katerih so povezave do najbolj branih člankov, sorodnih člankov iz kategorije in zadnjih pet objavljenih člankov.

Deljenje novic v socialnih omrežjih

Če menite, da bi bila novica primerna za vaše prijatelje na omrežjih kot so facebook, twitter, google+ in drugih, enostavno kliknite na ikono in objavo boste delili na svojem profilu v izbranem socialnem omrežju. Namestili smo ikone za enostavno deljenje novic v socialnih omrežjih. Prikazujejo se pod vsakim člankom. Le kliknite nanjo in članek se bo objavil na vašem profilu. Objavo na vašem profilu lahko dodatno dopolnite z vašim besedilom.

Vreme

Na podstrani VREME smo zbrali vse potrebne informacije o aktualnem vremenu na vzhodni strani Jadrana. Na enem mestu dostopate do:

  • Vremenske napovedi za pomorce, ki je na voljo v štirih jezikih,
  • Aladin matematični model napovedi vetra (za naslednjih 72 ur)
  • Aktualna temperatura morja za posamezne dele Jadrana
  • Padavine in
  • Sedem dnevna napoved vremena za vzhodni Jadran (za naslednjih 72 ur)

Registracija

Z novo spletno stranjo smo uvedli možnost registracije, ki prinaša številne prednosti. Z registracijo na spletni strani si zagotovite dostop do vseh vsebin. Nekatere vsebine bodo dostopne namreč le registriranim uporabnikom.

Kot registriran bralec, se boste lahko enostavno prijavili v spletno stran. Vaše podatke si bo zapomnil brskalnik zato jih je potrebno vnašati le enkrat na posamezni napravi s katere boste dostopali do spletne strani. Ko boste enkrat prijavljeni v spletno stran, boste enostavno oddajali komentarje, dodajali dogodke (brezplačno za registrirane uporabnike) ocenjevali gostilne ali nakupovali v spletni trgovini. Ponovno vpisovanje podatkov ne bo potrebno.

Z registracijo v spletno stran, si zagotovite brezplačno prejemanje eČasopisa. Če še niste registriran uporabnik, lahko brezplačno registracijo opravite na tej povezavi.

Videoposnetki iz zraka

Na vhodno stran (levo spodaj) smo dodali povezavo za dostop do vseh videoposnetkov luk, marin, sidrišč, gostiln, ki so posnete iz zraka. Trenutno je na voljo že 214 videoposnetkov v HD kvaliteti. Regije so razvrščene od severa proti jugu (od vzhodne Italije do Črne Gore).  Povezava do videoposnetkov.