Internautica 2018

Internautica - najpomembnejši jadranski navtični sejem tudi letos predstavlja zanimive novosti in dosežke svetovne navtične industrije. Čez mesec dni, natančneje, v dneh od 17. do 20. maja, se Internautica vrača v Marino Portorož.

Spoznajte in preizkusite najnovejša plovila

Internautica je pomemben pokazatelj smernic razvoja v navtični industriji. Od jaht do športnih in napihljivih čolnov, od katamaranov do jadrnic, od elektronike in navtične opreme do mode. Na sejmu lahko obiskovalci spoznavajo novosti svojih najbolj priljubljenih blagovnih znamk kot so Absolute, Adler, Azimut, Bayliner, Bavaria, Beneteau, Cranchi, Dreamline, Elan, Ferretti, Fountaine Pajot, Greenline, Hanse, Invictus, Jeanneau, Marex, Monterey, Nomadream, Pershing, Quicksilver, Riva, Salpa, Sessa, Sea Ray, Solaris, Windy, XO in še veliko drugih.

Paradni program Internautice so vsako leto premierne predstavitve plovil in različni atraktivni dogodki povezani z morjem, ki se bodo zvrstili v štirih sejemskih dneh. Nekaj letošnjih premier med plovili lahko predstavimo že danes:

Absolute 52 Fly

Absolute 52 Fly

Jadranska premiera 

Adriatic Wave, uradni zastopnik italijanske ladjedelnice Absolute Yachts bo predstavil motorno jahto Absolute 52 Fly. Absolute 52 Fly ima tri kabine, dve stranišči in povsem opremljeno kuhinjo – čudovit prostor, v katerem lahko na odprtem morju uživa do osem ljudi.

Bavaria C45

Sredozemska premiera

Podjetje TTY Adriatic bo predstavilo sredozemsko premiero 13,98m dolge jadrnice C45, ki jo lahko naročite v 3, 4 ali 5 kabinski različici. Podaljšana linija trupa s tremi velikimi okni deluje unikatno, kar novo C45 postavi pred konkurenco. Pod nove linije trupa in dizajn C45 se je podpisal italijanski oblikovalski studio Cossutti Yachts Design. To pomeni, da ima C45 vrhunske jadralne lastnosti z veliko regatnega potenciala, ko je v rokah pravih jadralcev.

Bavaria S33HT

Bavaria S33HT

Sredozemska premiera

Sredozemska premiera nove S33HT, idealne motorne jahte za vašo družino in prijatelje! Še več prostora in ergonomičnih rešitev tako v kokpitu kot notranjosti, vse to in še več pri hitrostih preko 35 vozlov. Bavario S33 HT si lahko v živo ogledate pri TTY Adriatic.

Cranchi T 36 Crossover

Jadranska premiera

Živahen in sodobno zasnovan motorni čoln z dvema dizelskima pogonskima agregatoma moči 300 HP in udobnimi 10 m dolžine, kjer ponuja dve bivalni kabini, sanitarije, prostoren dnevni prostor in ergonomsko urejen kokpit. Kot je za značilno za italijansko ladjedelnico Cranchi, ga odlikujejo odlične plovne lastnosti in kakovostna izdelava.

Greenline Yachts 65 OceanClass

Greenline Yachts 65 OceanClass

Jadranska premiera

Dvajsetmetrska jahta 65 OceanClass s hibridnim motorjem združuje ekološko križarjenje s prostornim razkošjem v plovilu, ki je zasnovano za resno plovbo na odprtem morju.

Greenline Yachts prototip

Svetovna premiera prototipa

Greenline Yachts bo na Internautici ekskluzivno predstavila prototip svojega naslednjega plovila, namenjenega novi generaciji pomorcev, ki so pripravljeni na nove užitke na morju. Plovilo bo na voljo z dvema bencinskima ali električnima motorjema.

Invictus 240CX

Invictus 240CX

Jadranska premiera

Zapeljiv športni čoln ponuja za svojo dolžino veliko udobja, zunanji motor in edinstvena oblika trupa pa zagotavljata izjemno plovno zmogljivost.

L30 Class

Jadranska premiera

Jadrnica olimpijskega razreda, ki združuje hitrost, preprostost in udobje v lepi enotni obliki – odlična tako za profesionalce kot za začetnike.

Windy 27 Solano

Jadranska premiera

Podjetje Adria Luxury Yachts bo na letošnji Internautici predstavilo kar 3 jadranske premiere norveških plovil Windy. Eno izmed njih je športni čoln 27 Solano, ki je s svojim klasičnim slogom, neprekosljivo zmogljivostjo in možnostjo za odlično upravljanje pripravljen, da bo požel uspeh legendarnega modela Zonda.

Windy 31 Zonda

Windy 31 Zonda

Jadranska premiera

Nagrajeni športni čoln 31 Zonda je osupljivo hiter vikendaš, ki združuje dirkaški videz in nudi enostavno upravljanje, udobje plovbe pa je primerljivo večjim plovilom.

Windy 39 Camira

Jadranska premiera

Nagrajena 39 Camira je klasičen športni motorni čoln z odličnimi zmogljivostmi za priobalno plovbo in največjo hitrostjo 45 vozlov.

MIRAN TEPEŠ - Veliki trije

MIRAN TEPEŠ: Veliki trije

Z veseljem napovedujemo slikovito predstavitev nove knjige morjeplovca Mirana Tepeša, ki jo je poimenoval >>Veliki trije<< – zanimiva predstavitev njegovega potovanja okrog rtov Cape Horn, Cape Leeuwin in Rta dobre nade ter njegovega popotovanja po južnem delu Tihega oceana od Francoske Polinezije do Čila.

Knjigo Miran Tepeš - Veliki trije si lahko že danes naročite na tej povezavi.

V letošnjem letu ponovno organiziramo SUP tekmovanje. Internautica SUP Challenge 2018 šteje za SUP pokal Slovenije, tako bo tekmovanje potekalo po pravilih SUP pokala Slovenije. Vsekakor bo to športni dogodek, ki bo več kot le profesionalno tekmovanje. Udeležili se ga bodo lahko tako začetniki kot izkušeni veslači, ki bi svoje spretnosti radi preskusili skupaj z najboljšimi na Jadranu, zato pridite v najboljši formi in pripravljeni "na akcijo”. Več informacij o tekmovanju in kategorijah najdete v uradnem razpisu tekmovanja.

Gostili bomo tudi tekmovanje v odbojki na mivki Internautica Open 2018. Udeleženci se bodo lahko pomerili v različnih starostnih kategorijah in v različnih stopnjah spretnosti.

Izbor plovil za prestižno nagrado "Jadransko plovilo leta" je postal že tradicionalen dogodek Internautice. Nagrada bo tudi v letu 2018 podeljena najboljšim plovilom pretekle sezone. Mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz navtičnih strokovnjakov in predstavnikov uglednih navtičnih publikacij kot so Navtika plus (Slovenija), More magazin (Hrvaška), Yachts Croatia (Hrvaška), Nautički magazin (Srbija), Barche (Italija), Nautika magazin (Srbija) in Internautica bodo podali strokovno mnenje in pripravili izbor nagrajencev. Glede na vsakokraten odličen izbor velja podelitev za vrhunski dogodek, ki pritegne pozornost širše množice in strokovne javnosti.

V prihajajočih tednih nikar ne spreglejte dodatnih sejemskih novic. Prizadevamo si, da bi bila Internautica 2018 raznolika, zanimiva in najboljša doslej. Če torej še niste rezervirali razstavnega mesta, nikar ne odlašajte, na voljo je le še nekaj razstavnih površin. Novosti in podrobnosti letošnjega programa, prijave in informacije za predstavnike medijev so dostopne na spletu. Obiščite nas na www.internautica.net ali nam pišite na booking@internautica.net.

Organizator Internautice 2018 je podjetje Studio 37 d.o.o. v sodelovanju z Marino Portorož d.d