Včeraj opoldne se je v zadarskem arhipelagu zgodila težka pomorska nesreča. Gliser je trčil v jadrnico. V nesreči je bilo poškodovanih več oseb.

Včeraj ob 12:48 uri je komercialno podjetje za pomoč na morju, Seahelp, klicalo v Center za iskanje in reševanje na morju. Po njihovih informacijah, naj bi se zgodila težka pomorska nesreča. V tem trenutku center še ni imel nikakršnih informacij o dogodku. Le dve minuti kasneje so prejeli Distress klic oddane preko radijske postaje. Prejeli so tudi lokacijo dogodka, na katero so nemudoma napotili plovilo Luške kapitanije Zadar. Le nekaj trenutkov za tem se je z jadrnice »Malatesta« javil skiper. Povedal je, da je v njih trčilo motorno plovilo in da se nahaja 2 nmi od točke, kjer je prišlo do nesreče. Motorno plovilo se je zaradi poškodb trupa začelo potapljati. Posadka se je rešila s skokom v morje. Na kraj nesreče so hitro prišli privatni gliserji, ki so bili v bližini. Vse brodolomce so vkrcali na svoja plovila in jih prepeljali na kopno. Motorno plovilo se je potopilo.

Na kraj nesreče je kmalu priplulo tudi službeno plovilo, ki je podrobno pregledalo področje, v kolikor še niso rešeni vsi člani posadke. Po informacijah naj bi bilo več oseb poškodovanih.

 

 

 

 

 

Foto: FB Rent A Boat Bibinje-Sukosan