V ponedeljek se je pri Plominu zgodila težka pomorska nesreča. Ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe.

V ponedeljek okrog poldneva je prišlo do težke pomorske nesreči pri kraju Plomin v Istri. Dva hrvaška državljana sta plula na manjšem gliserju. Nenadoma sta spremenila smer plovbe zaradi česar sta padla s plovila v morje. Gliser je sam nadaljeval krožno plovbo. V enem izmed krogov je povozil voditelja čolna. Propeler motorja ga je močno poškodoval. K sreči se je v bližini nahajalo drugo plovilo, katerega posadka je nemudoma priskočila na pomoč. Oba brodolomca so rešili iz morja in ju prepeljali na obalo. O dogodku so obvestili tudi Pomorsko policij, ki je na kraj nesreče napotila nujno medicinsko pomoč. Voditelj čolna M.M. je utrpel hude telesne poškodbe in je bil prepeljan v bolnišnico v Pulo.

Posadka plovila, ki je rešila brodolomca, je nato zopet izplula in prestregla gliser, ki je še vedno plul v krogu. Uspelo jim ga je prestreči in ugasniti motor ter privleči v luko Plomin. Po pregledu plovila so ugotovili, da se je strgala jeklena vrv za krmarjenje motorja. Motor se je obrnil v skrajno lego zaradi česar je plul v krogu.

Ne pozabite!

Med plovbo uporabljajte varnostno zapestnico za izklop motorja. V primeru padca v vodo se bo motor ugasnil in plovilu zaustavilo! Varnostna zapestnica je varnostna oprema! Poskrbite za svojo varnost na krovu!

 

Vir: MPPI; Slika je simbolična