V Puli je te dni potekala tradicionalna, že petindvajseta mednarodna regata Sveti Nikola, ki se je vsako letu udeleži tudi veliko število slovenskih jadralcev. Letos se je v Puli zbralo več kot 400 jadralcev iz razredov optimist, laser 4.7, laser radial in laser standard. V zimskih razmerah, ki so vladali v Puli je organizatorju uspelo izpeljati štiri plove.

V razredu optimist je odlično jadral Luka Zabukovec (JK Jadro), ki je v konkurenci več kot 300 optimistov zasedel drugo mesto (enako število točk kot prvo uvrščeni Buba Pulek iz Hrvaške). Izvrsten peti je bil tudi Martin Fras (JK Izola), ki je na koncu končal na petem mestu. Uvrstitve preostalih 43 slovenskih jadralcev najdete tukaj.

V razredu laser 4.7 smo imeli Slovenci 11 predstavnikov, ki so v konkurenci več kot 50 jadralcev prav tako dosegli zelo dobre rezultate. Osmi je bil Klemen Petrovič (JK Jadro), deveti Gašper Strahovnik (JK Burja), deseti pa Janez Zabukovec (JK Jadro). Uvrstitve ostalih lahko najdete tukaj.

V razredu laser radial je najvišjo slovensko uvrstitev dosegla Kim Pletikos (YC Portorož), ki je bila druga med dekleti in zasedla skupno 8. mesto. Nicolo Kravanja (JK Burja) je bil 19., Lin Pletikos (YC Portorož) pa 27. (odjadrala le dva plova).

Vir: JZS.si