V Sanyi na Kitajskem se je začelo ISAF YUTH SAILING WORLD CHAMPIONSHIPS 2017, kjer naše barve zastopata v razredu 29er Rok Verderber in Klemen Semelbauer.

Na štirih regatnih poljih se bo pomerilo več kot 380 jadralcev iz 62 držav v vseh vodilnih mladinskih razredih svetovnega jadranja: 29er, 420, nakra 15, RS:X in laser radial. Od danes do petka organizator načrtuje 13 plovov.

Vodja odprave Samo Semelbauer nam sporoča:

“V poletnih pogojih in lahkem vetru smo po prevzemu bark opravili trening, nato smo v nedeljo izpeljali testno regato ter se udeležili uradne otvoritve prvenstva. Za nami je prvi dan regate in po 3. izpeljanih plovih sta Rok Verderber in Klemen Semelbauer med 29er-ji na 10. mestu. To je odlična odskočna deska za preboj na najboljša mesta. Pred njima so še štirje tekmovalni dnevi.”   

Samo Semelbauer nam sporoča tudi, da tekmovanje spremlja odlično vzdušje:

“Svečana otvoritev in sanjska organizaciji, kakršno znajo narediti le redki, sta ključ za odlično promocijo mladinskega jadranja. Ponosni smo lahko, da smo del dogodka, kjer celotna Sanya živi za popolno vzdušje tako na obali kot tudi na morju.”

Naša jadralca napredovala na prvo mesto

Po prvem dnevu v ponedeljek, ki sta ga Rok Verderber in Klemen Semelbauer zaključila na 10. mestu, sta že drugi dan močno opozorila nase ter z dvema zmagama med tremi plovi (1,5,1) napredovala na odlično četrto mesto, nato pa tretji dan s še eno zmago v nizu 7, 1 in 7 prevzela vodstvo med 30 tekmujočimi posadkami v tem razredu.

Očitno je njuna izjava: “Zdaj pa v napad!”, ki sta jo včeraj po odlično odjadranem dnevu objavila na svoji FB ljubiteljski strani, napovedala preboj na vodilno mesto. Pred njimi sta še dva dneva jadranja.