Na Kitajskem se je danes zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo, naša posadka v razredu 29er, Verderber & Semelbauer, pa je z nekaj smole za las zgrešila medaljo in končala na 4. mestu.

Rok Verderber in Klemen Semelbauer sta letošnje mladinsko svetovno prvenstvo v Sanyi na Kitajskem dobro začela, nato pa z odličnim jadranjem hitro napredovala ter na polovici prvenstva prevzela vodstvo. Na predzadnji dan sta z nekaj smole zdrsnila na skupno tretje mesto, medtem ko se je na prvo mesto prebila francoska posadka, v kateri jadrata Théo Revil in Gautier Guevel, druga pa je bila norveška posadka v sestavi Mathias Berthet in Alexander Franks-Penty. Zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva je sledila še regata za medalje, kjer sta prvi dve mesti obdržali francoska in norveška posadka, Rok in Klemen sta se do zadnjega borila za medaljo, ki pa jima je spolzela skozi prste, ko sta prijadrala v cilj na 16. mestu, zmagovalna posadka finalne regate, Santiago Duncan in Elias Dalli iz Argentine, pa si je prijadrala bronasto medaljo.

V Sanyi na Kitajskem se je tako zaključilo mladinsko svetovno jadralno prvenstvo 2017, kjer se je na štirih regatnih poljih pomerilo več kot 380 jadralcev iz 62 držav v vseh vodilnih mladinskih razredih svetovnega jadranja: 29er, 420, nakra 15, RS:X in laser radial. Slovenija je bila zastopana le v razredu 29er, kjer sta se med 30 najboljšimi posadkami na svetu pomerila Rok Verderber in Klemen Semelbauer.

Rok Verderber in Klemen Semelbauers sta pokazala vrhunsko jadranje in svetovno prvenstvo zaključila na odličnem četrtem mestu, pred njima pa že naslednji velik izziv - svetovno prvenstvo v razredu 29er, ki bo od 2. do 8. januarja v Hong Kongu, kjer bosta nadaljevala svojo veliko turnejo v Aziji.