Prvi tekmovalni dan prve letošnje regate za svetovni pokal je minil v znamenju iskanja na veter. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 v edinem odjadranem plovu zasedli 5. mesto. V razredu 49er Peter Janežič in Sebastian Prinčič po dveh odjadranih plovih zasedata 31., Žan Luka Zelko pa v razredu laser standard po prav tako dveh plovih 46. mesto. V razredu laser radial, kjer tekmujeta Kim Pletikos in Lin Pletikos se prvi dan ni jadralo.

Dekleta v 470 bi morala prvo regato odpeljati že dopoldne, a so morala čakati vse do popoldneva, ko se je veter dovolj okrepil, da jim je omogočil izpeljavo edinega današnjega plova. Naši dekleti sta dobro začeli in Tina Mrak je takole strnila prve vtise: "Po dolgem čakanju na morju smo po štirih urah le izpeljali en plov po zelo šibkem vetru. Start ni bil dober, a sva si z nekaj dobrimi obrati takoj priborili čisto pozicijo. Jadrnica je imela zelo dobro hitrost in že na prvi orci sva bili v ospredju. Z dobrimi taktičnimi odločitvami in dobro hitrostjo sva regato končali na 5. mestu. Jutri naju čakajo trije plovi. Tudi napoved vetra je okoli 15 vozlov.”

543 jadralcev iz petdesetih držav, kolikor je vseh udeležencev na prvi letošnji regati za svetovni pokal, je od jutra razmišljalo in ugotavljalo, ali bo vetra pred obalo Miamija dovolj za izpeljavo regularnih plovov. Zaradi veliko bolj ugodne vremenske napovedi v prihodnjih dneh, organizator ni želel na silo izpeljati prvih plovov, zato je že relativno zgodaj odpovedal jadranja v razredih laser radial, kjer tekmujeta Kim Pletikos in Lin Pletikos. V ostalih tekmovalnih razredih, v katerih tekmujejo slovenski jadralci, se je prvi tekmovalni dan vendarle jadralo.

V razredu 470 so organizatorji uspeli izpeljati le en plov. Tina Mrak in Veronika Macarol sta ga končali na odličnem 5. mestu. Japonska posadka Kondo Yoshida in Yoshioka je prevzela vodstvo po prvem tekmovalnem dnevu.

V razredu laser standard so jadralci odjadrali dva plova, Žan Luka Zelko ju je zaključil na 40. in 48. mestu in po prvem tekmovalnem dnevu zaseda skupno 46. mesto. V vodstvu je Nemec Phillipp Buhl.

V razredu 49er sta Peter Janežič in Sebastian Prinčič zasedla 25. in 33. mesto in sta skupno na 31. mestu. Prva vodilna sta Hrvata Šime in Mihovil Fantela.