Včeraj popoldne ja pred Hong Kongom pihal šibak vzhodnik, ki je dosegal hitrosti med 6 in 10 vozli. Močni tokovi na regatnem polju so tekmo naredili izjemno zanimivo.

"Imeli smo fantastično dirko. Bilo je razburljivo. Planirali smo odjadrati svojo regato. Močni morski tokovi in spremembe smeri vetra, so začinile regato. Ekipa je odjadrala neverjetno dirko. Fantje na krmi barke so imeli izjemno dobro taktiko.  Ko gre vse kot po maslu, je občutek odličen. Zmaga je odlična nagrada za vloženi trud." , je povedal  Simeon Tienpont, skiper ekipe AkzoNobel.

Ekipa Dongfeng je zasedla drugo mesto, stopničke pa si je priborila tudi ekipa Brunel. Ekipi sta se za drugo mesto borili celotno regato. Po tretjem obratu je ekipa Brunel izjemno dobro jadrala z vetrom in se zavihtela na drugo mesto. Ekipa Dongfeng se ni predala in si z odločno borbo povrnila ponovno prehitela ekipo Brunel in si zagotovila drugo pozicijo.

Ekipa MAPFRE se je uvrstila šele na četrto mesto. Tako so morali prvo mesto v skupnem seštevku priobalnih regat prepustiti ekipi Dongfeng. Razlike na lestvici so majhne in zanimivo bo videti, kaj se bo zgodilo po regati okoli otoka Hong Kong.

Posnetek priobalne regate pred Hong Kong-om

Trenutna razvrstitev po štirih priobalnih regatah:

  Mesto Ekipa / Regata Alicante Lisbon Cape Town Hong Kong Skupno  
  1 Dongfeng Race Team 6 5 7 7 25  
  2 MAPFRE 7 6 6 6 25  
  3 Team Brunel 4 7 2 4 17  
  4 AkzoNobel 5 3 4 5 16  
  5 Vestas 11th Hour Racing 2 4 5 0 12  
  6 Team Sun Hung Kai/Scallywag 3 2 1 3 9  
  7 Turn the Tide on Plastic 1 1 3 2 7