S plovom za odličja se je v Miamiju zaključila prva letošnja regata za svetovni pokal, na kateri sta v razredu 470 slavili Slovenki Tina Mrak in Veronika Macarol.

Tina Mrak in Veronika Macarol s trenerjem Tomažem Čopijem

Regata se je začela v torek, ko je bilo v Miamiju komajda kaj vetra. V danih pogojih sta Portorožanki zasedli peto mesto. Drugi tekmovalni dan je ponudil nekoliko več vetra, Mrakova in Macarolova pa sta z uvrstitvami v prvi deseterici pokazali, da se bosta borili za najboljša mesta. Od srede naprej pa sta z odličnim jadranjem pokazali, da spadata med glavne favoritinje za končno zmago. To je postalo še posebej evidentno v soboto, ko sta z dvema prvima in tretjim mestom prepričljivo prevzeli vodstvo v skupnem seštevku. V današnjem plovu za odličja sta svojo odlično pripravljenost le še potrdili z drugim mestom v plovu za odličja in se zasluženo veselita svoje prve zmage na regatah svetovnega pokala.  Drugo mesto sta zasedli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, tretje pa Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

Tina Mrak: "Za nama je res izjemen teden, že prvi dan sva začeli s petim mestom in v regatah, ki so sledile sva se konstantno uvrščale med najboljših deset. Včeraj je bil za naju z Veroniko še posebej dober dan, saj sva se povzpeli čisto na vrh lestvice. S trinajstimi točkami prednosti, ki sva si jih prijadrali včeraj, je bil današnji "medal race" nekoliko lažji. Ampak ne glede na to sva morali kontrolirati ostali dve posadki, kar nama je dobro uspelo, zato sva zelo veseli te zmage."

Veronika Macarol: "S Tino sva to leto začeli res odlično z zmago na regati za svetovni pokal. Sedaj morava še naprej trenirati in delati tako, kot sva doslej, da prideva čim bolje pripravljeni na svetovno prvenstvo v Aarhus, kjer se bodo delile prve norme za olimpijske igre. To je za naju letošnji glavni cilj."

Posnetek regate za medalje: