Prejšnji konec tedna sta se dve slovenski posadki v Šibeniku udeležili prve regate v letošnji evropski turneji jadralnega dvobojevanja – European Match Race Ture. Zmago je slavila ekipa Lumba Match Race Team – Dejan Presen, Miha Truden, Hrvoje Petrović in Dario jusić, ki je zmagala v vseh dvobojih v predtekmovanju in izločilnih dvobojih. “To je zares odličen začetek evropske turneje v letu 2018,” je po zmagi povedal Dejan Presen. “Veseli me, da smo zmagali na tej prvi regati, saj smo prišli zelo blizu ob koncu prejšnje sezone. Z veseljem pričakujemo naslednji dogodek v Črni gori!”

Z drugim mestom je uspeh dopolnila še ekipa ŠD Gibanca – Jure Jerkovič, Emil Jerkovič, Robert Zajc, Blaž Kmetec.

Tradicionalni otvoritveni dogodek evropske turneje jadralnega dvobojevanja organizira Wave Sailing Center v Šibeniku v enem najlepših hrvaških zalivov, ki ponuja spektakularno jadralsko areno blizu mestne promenade, da je tako na ogled kar najširši množici ljudi.

Evropska turneja jadralnega dvobojevanja  se bo nadaljevala z drugo regato med 16. in 18. marcem v slikovitem črnogorskem zalivu Boki Kotorski ob gostoljubju tamkajšnjega jahtnega kluba Porto Montenegro, konec marca sledi tretja regata na jezeru Neusiedl blizu Dunaja, nato pa aprila v Kneževini Monako.