V Cádizu v Španiji se je začelo Evropskego prvenstvo, ki se ga udeležuje 96 jadralcev razreda finn iz 33 držav, med njimi je 12 olimpijcev iz Ria, trije nekdanji svetovni prvaki in trije nekdanji evropski prvaki, tudi branilec naslova evropskega prvaka Jonathan Lobert iz Francije in bronasti medalist iz Londona leta 2012. Kar 30 udeležencev tekmuje v kategoriji U23, kar pomeni največjo mladinsko floto Evropejcev doslej. Iz Slovenije se evropskega prvenstva udeležujeta brata Jan in Liam Orel.

Od ponedeljka do petka, 12. do 16. marca, organizatorji nameravajo izpeljati 10 regat – po dve na dan, nato pa bo v soboto, 17. marca, sledila regata za medalje. Po tem, ko je bila v nedeljo zaradi trimetrskih valov po nevihti odpovedana poskusna regata, so lahki in nestanovitni vetrovi zaznamovali otvoritveni dan prvenstva v ponedeljek, 12. marca, tako da so organizatorji prvi dan uspeli izpeljati le eno regato.

Liam Orel se je uvrstil na 57. mesto, Jan Orel pa na 74. mesto. Zmagal je Nicholas Heiner iz Nizozemske je zmagal, Caleb Paine iz ZDA in Facundo Olezza iz Argentine pa sta si delila drugo mesto, na četrtem mestu pa je po prvem dnevu branilec evropskega prvaka, Jonathan Lobert iz Francije.