Sandra Lipovec dvajseta na mladinskem evropskem prvenstvu v razredu laser radial

Na Balatonu, največjem jezeru v srednji Evropi, se je v soboto zaključilo mladinsko evropsko prvenstvo v razredu laser radial, na katerem sta Slovenijo zastopala Sandra Lipovec (JK Pirat Portorož) in Nicolo Kravanja (JK Burja Izola). V šestih tekmovalnih dneh organizatorji niso imeli največ sreče z vremenskimi pogoji, saj so jadralci tekmovali le polovico dni, drugo polovico pa zaman čakali na veter. Kljub temu so jadralci v treh tekmovalnih dneh okusili tako šibak kot tudi zmeren do močen veter.

Sandra Lipovec je na koncu v ženski konkurenci zasedla 20. mesto, a bi bila gotovo uvrščena veliko višje, če ne bi imela zadnji tekmovalni dan tehnične težave z opremo. Nicolo Kravanja je prvenstvo končal na 75. mestu.

Končano evropsko prvenstvo razreda laser 4.7

Tretje največje grško mesto Patras je bilo letos prizorišče evropskega prvenstva v razredu laser 4.7, ki so se ga udeležili tudi štirje slovenski predstavniki. Prvenstvo se je začelo v ponedeljek in končalo v soboto, od tega pa so jadralci dva dni zaman čakali na ugodne vremenske pogoje. Enkrat je bilo vetra premalo, drugič pa preveč. Tudi sicer so imeli jadralci raznovrstne vremenske pogoje, od močnega do precej šibkega vetra.

Od Slovencev se je najbolje odrezal Luka Zabukovec (JK Jadro), ki je zasedel 28. mesto. Gašper Strahovnik (JK Burja Izola) je bil 57., Klemen Petrović (JK Jadro) 93. in Nejc Valenčič (JK Burja Izola) 100.

Vir: JZS.si; Foto: Radial Youth Euro - Gabor Cserta