Velenje SUP - Vintage wind slam

Člani ŠD Zoo station Velenje so pretekli vikend uspešno organizirali že tretjo tradicionalno mednarodno regato Vintage wind slam, državno prvenstvo v SUP sprintu na 200 m in sejem rabljene outdoor opreme SIROOP.

Že tretji tradicionalni ‘jadralski praznik’ Vintage Vind slam 2018 in državno prvenstvo v deskanju z veslom (SUPanjem) je skupaj s sejmom rabljene outdoor opreme SIROOP doprineslo k bogatemu dogajanju ob Velenjskem jezeru.

20 tekmovalcev je na mednarodni regati Vintage wind slam tekmovalo na t.i. dolgih debelinkah – D2 deskah. Slednje so iz vodnih gladin izginile po umiku na olimpijskih igrah 1992. Tekmovanje je potekalo v dveh disciplinah:

IWA / ID2CA regata – Svetovni pokal: OPEN DIVISION2 (ID2CA) se je leta 2015 enakopravno vrnil v svetovno zvezo jadranja na deski IWA. Naša regata je ena izmed šestih, ki se bodo odvile v letošnjem letu v okviru svetovnega pokala (Grčija – Thessaloniki, Španija – Blanes, Velika Britanija – Slough, evropsko prvenstvo v Portorožu in Velenje – Slovenija).

OPEN DIVISION2 državno prvenstvo: Državno prvenstvo razreda OPEN DIVISION2 v Sloveniji, kjer se je zbrala slovenska smetana nekdaj zelo popularnega in množičnega športa.

Poleg D2 kategorije se je zadnji dan tekmovanja odvila še OPEN regata namenjena vsem ljubiteljem jadranja na deski, na kateri so lahko s kakršnokoli opremo poskušali premagati tekmece v zanimivih vetrovnih pogojih na Velenjskem jezeru.

Z izjemo open regate je naslov velenjske tekme ubranil domačin Janko Pristušek, ki se je pomeril z udeleženci iz Slovenije, Grčije, Švice in Italije. Še posebej razveseljivo dejstvo pa je, da se tovrstnih tekmovanj ne udeležujejo več zgolj starejši tekmovalci, ki so jadrali na ‘starih deskah’ že v devetdesetih, temveč tudi mlajši in manj izkušeni udeleženci. Rezultate vseh regat pošiljamo v priponki.

Poleg jadranja na deski se je v soboto odvila tudi tekma na deskah za stoječe veslanje (SUP) za državno prvenstvo v sprintu na 200 m, ki je postreglo z napetim tekmovanjem 25-ih udeležencev tekme hitro razvijajočega se športa v Sloveniji. Med moškimi udeleženci si je naslov priboril Ljubljančan Peter Žnidaršič, naslov prvakinje pa je ubranila Manca Notar med drugim aktualna prvakinja v SUP sprintu na svetovni ravni.

Velenje SUP - Vintage wind slam

VIR: JZS.si; Foto: Bogomir Romih