Ljubezen pod jadri je erotično ljubezenski roman, napisan na 206 straneh, ter ima šivano trdo vezavo. Je eden redkih romanov, ki vsebuje tudi nekaj fotografij.

Erotično-ljubezenski roman Ljubezen pod jadri je druga knjiga, ki jo je napisal Jasmin Čaušević. Zvest navtiki in morju tudi v tem romanu opisuje tisto, kar pozna in ga navdušuje. Poleg plovbe, dogodkov in ljubezni je v to pisanje dodal še eno novost, erotiko. Njemu dovolj poznana in za njega nikakor ne tabu tema, saj je podobne zgodbe že pisal in jih objavljal. Nikoli pa se ni lotil celovite zgodbe, kot je ta. Svet ljubezni in erotike je res bogat in zanimiv, a že od nekdaj gledam in poslušam, kako ljudje s težavo govorijo ali poslušajo o tej temi. Marsikdo v mladih letih je še poln bahavosti, spet drugi pomislimo, da smo z leti spoznali vse čare erotike, na koncu pa spoznamo, da še veliko tega nismo doživeli.

Ljubezen? Zamenjava besede ljubezen z rad imeti je najpogostejša v našem izražanju do nam ljube osebe. V knjigi pa je to tako lepo opisano, da v določenih trenutkih pomislim, da sta samo Vera in Jan doživela ta dar, ki ni dan vsakomur.

 V zgodbi bralca najprej prevzame začetek, za katerega pa v teku samega branja spozna, da je to dejanski konec. Ob branju besedila bralca potegne prav tisto, kar je bistvo tega pisanja: velika ljubezen, združena z erotiko, ki pa je tako dobro opisana, da se v določenih trenutkih vprašamo, koliko tega je zares možno doživeti. In ta ljubezen do ženske, ki je tako močna kot veriga, ki se jo je oklepal kot sidro njegove jadrnice, ki se vkoplje v morsko dno in nikoli ne popusti. A vseeno ima zgodba več dejanj in več razpletov. Napetost, ki se dogaja z drugimi osebami, ves ta erotični naboj in ta moški ego. Marsikdo bi si želel takšnega odnosa. Zato verjamem, da obstajajo takšne ljubezni, a so redke. (J. D.)

 

Naroči knjigo:  Jasmin Čauševič: Ljubezen pod jadri