V torek, 4.7.2017, je pred otokom Lošinj, gliser zaplul preko kopalca in ga težko poškodoval.

Nezgoda se je zgodila v torek okrog 14.00 ure med otokoma Lošinj in Zabodarski. Kopalec, slovaški turist, je plaval med otokom. Nanj je naletel gliser, ga težko poškodoval in nadaljeval s plovbo. Utrpel je hude poškodbe desne noge in pričel močno krvaveti.

Mimo sta kmalu priplula dva jadralca. Ko sta zagledala moškega, ki kliče na pomoč, sta priplula do njega in ga potegnila na krov. Močno je krvavel. Vzela sta pas in prevezala poškodbo, da sta zmanjšala krvavenje. Z jadrnico sta se napotila proti luki Mali Lošinj. Ravno takrat je mimo priplulo plovilo pomoči na morju s hitrim gumenjakom. Jadralca sta jih poklicala na pomoč, saj sta z jadrnico prepočasi plula proti luki. Ponesrečenca so prekrcali na gumenjaka in ga hitro odpeljali v luko, kjer jih je že čakala medicinska pomoč. Zaradi težkih poškodb, ki jih je utrpel, so nemudoma organizirali helikopterski prevoz do Kliničnega centra v Reki.

Hitrost plovbe na področju, kjer se je zgodila nesreča, je omejena. Kakšne so omejitve glede na oddaljenost obale lahko preberete v članku: Kako daleč od ob obale in kako hitro lahko plujemo