Včeraj je zagorelo na plovilu v Splitskem kanalu. Dve osebi na krovu sta morali skočiti v vodo, da sta si rešili življenje.

Včeraj okrog 20.00 zvečer je zagorelo na barki hrvaškega državljana. S sinom sta plula približno eno navtično miljo od zaliva Movarštica v Splitskem kanalu. Ker požara, ki se je hitro širil, nista uspela pogasiti, sta bila prisiljena, da skočita v vodo. Na kraj nesreče so napotili plovilo mestne potapljaške šole, ki je bilo v času klica na pomoč najbliže. Oba brodolomca so vkrcali na svoje plovilo in ju rešili. Kmalu je na kraj požara priplulo tudi gasilsko plovilo. Kljub trudu, da bi pogasili požar, je bila barka tako močno poškodovana, da se je potopila. Da ne bi prišlo do onesnaženja morja, so gasilci iz potopljenega plovila odstraniti dve plinski jeklenki in nekaj posod z gorivom.

Brodolomca sta bila v šoku a nesrečo preživela brez poškodb.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

 

 

 

Fotografija je simbolična!