V nedeljo 2. julija in v soboto 8. julija sta NAUTIC CLUB ROGLA in LIONS KLUB KONJICE na Rogli izvedla dogodek »6. Navtični vikend na Rogli 2017« - promocijski jadralni regati NAUTIC CLUBA ROGLA in LIONS KLUBA KONJICE »ROGLA 2017 MINI 12 – NCR & LKK INVITED« in »ROGLA 2017 MINI 12 - UNIOR OPEN«, navtično regato kot spremljevalno prireditev k tradicionalni prireditvi »Kovaški piknik na Rogli« v organizaciji Unior d.d.

Jadranja na Rogli je tokrat doživelo že 6. ponovitev, glavnina tekmovalcev so bili krmarji jadralnih regat 15. Konjičanka 2017 in XI. Lions rally 2017, ki so na akumulacijskem jezeru na Planji na 1517m nadmorske višine pokazali svoja jadralska znanja.

Prvi tekmovalni dan je potekal 2. julija in je bil v osnovi namenjen promocijskim aktivnostim in popularizaciji jadralskega športa v celinski Sloveniji. Nautic club Rogla in Lions klub Konjice sta za soorganizatorja Unior d.d. pripravila regato pod imenom »ROGLA 2017 MINI 12 - UNIOR OPEN«. Promocijske aktivnosti na akumulacijskem jezeru so pritegnile obiskovalce Kovaškega piknika in člane povabljenih jadralskih klubov iz Slovenije. Regato v 14 plovih je dobil Dani VREČKO, drugo mesto je osvojil Miha PAVLIN, tretje mesto pa je pripadlo Davidu OZEBKU, vsi člani Nautic cluba Rogla.

Sobotno regato, »ROGLA 2017 MINI 12 – NCR & LKK INVITED« sta soorganizatorja izvedla teden dni kasneje, 8. julija in sta predstavljali zaključek pomladansko poletnih navtičnih aktivnosti in promocije klubov Nautic club Rogla in Lions klub Konjice.  Po skupaj 16. izvedenih plovih dobil je regato prepričljivo z dvema zmagama v finalu dobil Jernej PUGELJ, član LEO KONJICE, 2. mesto je pripradlo Marku DRUŠKOVIČU, član NCR, 3. mesto pa je osvojil David OZEBEK, prav tako član NCR.

Najboljšim tekmovalcem je pokale podelil vodja projekta NAVTIČNI VIKEND NA ROGLI, Stanko KOLAR, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem tekmovalem, obiskovalcem in še prav posebej navijačem, ki so dva vikenda lahko uživali v poletnem pridihu z belimi jadri na vrhu Pohorja. Deležni so bili lepih jadralske tekem, kar bo nedvoumno pomagalo približati jadralski šport širšim množicam, ki je prevečkrat soočena le z ekstremnimi dosežki oceanskih tekem. Tekmovalci so dokazali, da tudi manjša tekmovanja lahko ponudijo in pokažejo dramatičnost jadralskega športa.

Obe regati v razredu ROGLA 2017 - MINI 12 sta zopet pokazali, da si zaslužita mesto v programu prireditev vseh soorganizatorjev, ki posledično že snujejo načrte za prihodnje leto.

Stanko KOLAR, univ.dipl.inž., Pooblaščenec za stike z javnostmi Nautic cluba Rogla in Lions kluba Konjice