TOREJ, KAJ SPLOH JE SUP?

Deske za supanje so posebej za ta šport oblikovane deske. To niso stare deske za deskanje na vodi, pa tudi ne predimenzionirani longboardi. To so velike, plovne, a za svojo velikost neverjetno okretne in odzivne deske. Načeloma so daljše od 3 metrov, lahko tudi več kot 4 metre, z oblazinjenim zgornjim delom in konkavnim trupom, navadno imajo na spodnji strani repa enega ali tri smernike za usmerjanje. Med seboj se razlikujejo po dolžini, volumnu in namenu uporabe, saj jih lahko vozimo na mirnih vodah, na manjših ali velikih valovih, po ozkih rekah ali širokem oceanu.

IZBIRA SUP-A
Osnovno pravilo pri izbiri prave deske je, da težji, kot ste, večji volumen in širino deske boste potrebovali za bolj stabilno vožnjo. Vendar pa dodatna širina ni vedno boljša, saj širša deska slabše drsi po vodi, manjše osebe pa na njej tudi težje pravilno veslajo. Prav tako boste pri deski s prevelikim volumnom prenašali okoli dodatno težo.

Ker prave formule za izračun in izbiro idealne sup deske ni, velja upoštevati nekaj dejavnikov:
1. naše (predhodno) znanje
2. na kakšnih vodnih površinah bomo desko največ uporabljali
3. ali bodo desko uporabljali tudi drugi družinski člani.

NAJEM SUP-a
Najem SUP-a je prava rešitev, razbremeni vas finančno in prostorsko.

V podjetju Moto - Nautika si lahko izposodite SUP opremo (deska, transportna torba, veslo, tlačilka, set za popravilo), že od 15€/dan.

KRAJ PREVZEMA: Moto Nautika d.o.o, Ptujska cesta 63, 2204 Miklavž na Dravskem polju
ČAS PREVZEMA:  Od ponedeljka do petka 9-18 ure ali v soboto od 9-13 ure
TELEFON:  
+386(0)2 629 04 00

Za izposojo potrebujete veljavno osebno izkaznico izdano v Republiki Sloveniji in 100€ kavcije, ki jih dobite povrnjene, če desko in dodatke vrnete nepoškodovane.

PREVERITE PREOSTALO PONUDBE OPREME ZA VODNE ŠPORTE : http://moto-nautika.com/najem-opreme-za-vodne-sporte/